
Çocukları engelli olan Suriyeli aile yardım bekliyor
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Suriyeliler, kendi imkânlarıyla kiraladıkları derme çatma evlerde kıt kanaat geçiniyorlar.
Haseke kentinden kaçarak eşi ve 4 çocuğuyla birlikte yaklaşık bir yıldır Batman'a sığınan İdris Abdi, bir lokantada yevmiye usulüyle çalışarak, hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Eşi ve çocuklarıyla birlikte Bahçelievler Mahallesi 1643 Sokak'ta kiralık bir evde oturan Abdi, ayda yaklaşık 400 TL kira, elektrik ve su borcunu yatırdığını söyledi.
Hayatlarını zor şartlarda sürdürdüklerini belirten Abdi, tek isteklerinin sara ve zihinsel engelli 2'si kız 3 çocuğu için yardım yapılması olduğunu ifade etti.
Maddi gücünün olmadığını ve kıt kanaat geçimlerini sağladıklarını dile getiren Abdi, "Yaklaşık bir yıldır Suriye'nin Haseke şehrinden buraya geldik. 3 çocuğum hasta ve 3'ü de konuşamıyor. Onların bu durumuyla çok zorluk çekiyoruz. Çok zor şartlarda geçiniyoruz. Lokantada günde 10 saat çalışıyorum. Maaşımın yarısı kira, elektrik, su parasına gidiyor. İsteğim çocuklarıma bir maaş bağlanmasıdır. Belki o zaman biraz rahatlarız. Kendi başlarına yemek yiyemiyorlar. Bizler onlara yediriyoruz. Hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 02HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 03Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 04Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 05YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 06GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
- 07KAVŞAK DÜZENLEME PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR
- 08KAMU HASTANELERİNDE HİJYEN İÇİN YENİ DÖNEM
- 09HÜDA PAR’DAN KIRTASİYECİ ESNAFINA ZİYARET
- 10Okul Alışverişlerine Yönelik Vergi Denetimi
- 11Hüseyin Şansi’den SGK İl Müdürlüğü’ne Tebrik Ziyareti
- 12Yeşilmarket’ten Yeşilgross’a
- 13BATRAY İÇİN BAKANLIK’TA İLK ADIM
- 14EKMİŞ, MAAŞINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAK
- 15İLUH DERESİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Henüz Yorum yok