Belediye, taşınmazlarını geri alıyor
Belediye, taşınmazlarını geri alıyor
Kayyum döneminde Valilik, özel idare ve İl Kültür Turizm Müdürlüğüne devredilen taşınmazların geri alınması için harekete geçen belediye yönetimi, meclis kararı aldı.
KARAR OYÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
Batman Belediyesi, kayyum döneminde çeşitli kurumlara devredilen ve mülkiyeti kendisinde olan binaların tekrar belediyeye devri için harekete geçti. Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında başka kurumlara devredilen binaların tekrar belediyeye devri için karar aldı.
Belediye Meclis toplantısına, Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir, Songül Korkmaz ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda gündem maddesinin 42, 43, 44, 45 ve 46. Maddelerinde yer alan adları Bilgi Evleri olarak değiştirilen Halk Evlerinin ve diğer sosyal donatıların tahsis iptalini içeren öneri, meclis üyelerinin onayına sunuldu. Toplantıda, mülkiyeti Batman Belediyesine ait Bilgi Evleri (Halk Evleri) Kayyım döneminde alınan, 4 Halk Evinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapılan tahsisi ile Bayındır Mahallesinde bulunan Tekstil Atölyesi, Çamlıtepe Mahallesindeki Jiyan (Yaşam) Parkın içerisinde bulunan sosyal donatılar, Selis Kadın Merkezi ile Musa Anter Halk Evinin tahsis kararlarının iptalleri, Belediye Meclisince oy çokluğuyla karara bağlandı. Meclis toplantısındaki gündem maddesi hakkında görüşlerini açıklayan meclis üyeleri, 307 Milyon TL borcu bulunan bir belediyenin sahip olduğu gayrimenkul ve sosyal donatıların tahsisinin hukuka aykırı olduğu belirtilirken, devredilen yapıların tekrar belediye bünyesine kazandırılması gerektiğine dikkat çekildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 02“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 03İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 04“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 052026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 06ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 07ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 08Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 09JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 10BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 11BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 12BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 13KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 14BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 15Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor




Henüz Yorum yok