Kaçak kesim masaya yatırıldı
Toplantıda; Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü tarafından ilde kaçak kesim ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen denetimlere ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından, kaçak kesimle daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi için yürütülmesi gereken çalışmalar görüşüldü.
Konuşmasında, kaçak kesimle birlikte ciddi bir vergi kaybı ve kamu sağlığı problemi ile karşı karşıya kalındığını belirten Vali Şahin, “Düzensiz ve usulüne uygun yapılmayan kesimler, tamamen kayıt dışı ve çok ciddi bir problem. Belediye ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde çalışarak, çok ciddi bir denetim mekanizması kuracaklar. Bunun sonucunda; herkes, usulüne uygun müstahsil makbuzu kesilmiş, mezbahaneye girmiş ve mezbahaneden faturalandırılmış ve mühürlenmiş etleri kasaplarında satacak. Satmadıkları takdirde çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklar. Bu denetim mekanizması sağlandığı taktirde toplum olarak daha sağlıklı et yemiş olacağız.” dedi.
Konu hakkında detaylı bir çalışmanın yapılmasını isteyen Şahin, ileriki bir tarihte tüm paydaşların katılacağı bir toplantının düzenlenmesi konusunda ilgili kurumlara talimat verdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 02“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 03İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 04“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 052026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 06ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 07ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 08Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 09JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 10BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 11BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 12BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 13KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 14BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 15Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor




Henüz Yorum yok