‘Kayıt parası almak suçtur’
Eğitim Sen Batman Şubesi, yeni eğitim-öğretim yılı için velilerden kayıt parası alındığını ileri sürerek, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Yapılan açıklama şöyle “2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 17 Eylül 2018 tarihi i itibarıyla başlayacaktır. Ancak veliler çocuklarının iyi bir eğitim almaları telaşı içerisinde okullara başvurduklarında Hala eski Alışkanlıklarını terk etmemiş bazı okul idarecileri tarafından veliler Kayıt parası vermeye zorlanmakta yada; Ders dışı yardımcı kaynak alımı adı altında gereksiz masraflara zorlamaktalar. Özellikle vatandaşın alım gücünün son derece düştüğü bir dönemde bu tür dayatmalar asla kabul edilemez. Ancak velilerimizi zorda bırakan bu hususlar ile ilgili veliler bizlere şikâyetlerini iletmekteler.
‘KAYIT PARASI ALAN İDARECİLER VAR’
Ayrıca Bazı okullarda Özellikle ilkokul 1.Sınıfa çocuğunu kayıt eden veliye istediği öğretmeni seçme yada oluşturulan özel Sınıfa çocuğunu kayıt etmesi karşılığında, okul aile birliği hesaplarına bağış yapmaya zorlandıkları duyumlarını da almaktayız. Okullarda öğretmenleri başarılı öğretmen başarısız öğretmen diye niteleyen çocukları ailenin alım gücüne göre sınıflandıran bu yaklaşımı kınadığımızı tekrar belirtmek istiyoruz. İl Valisinin ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda okul idarelerini uyarmalı ve vselilere zorluk çıkaran, gereksiz masrafa zorlayan idareciler ile ilgili bir an evvel soruşturma açmalıdır.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ERİŞİLEBİLİRLİK BİR TERCİH DEĞİL, HERKES İÇİN TEMEL BİR HAKTIR”
- 02“GEÇMİŞTEN GÜÇ ALAN, GELECEĞE YÜRÜYEN BATMAN”
- 03İBADETHANELERDE TEMİZLİK SÜRÜYOR
- 04“GENÇLERİMİZİN GÖKYÜZÜNDEKİ İMZASI, BÜYÜK TÜRKİYE’MİZİN TEMİNATIDIR”
- 052026’DA HEDEF 200 BİN TON ASFALT
- 06ŞEFİK AYDIN HAYATINI KAYBETTİ
- 07ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 08Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 09JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 10BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 11BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 12BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 13KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 14BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 15Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor




Henüz Yorum yok