Köylüler DEDAŞ’ı bastı
Batman Yeniköy'e bağlı Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinleri, yaklaşık 8 gündür elektriklerini kesen DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.
Elektrik sayaçlarının direklere takılması hususunda mezra sakinleri ile DEDAŞ arasında anlaşma sağlanamayınca mezranın elektriği kesildi. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana elektrikleri kesilen mezra sakinlerinden yaklaşık 300 kişi, DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.
DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek ile görüşmek istediklerini belirten öfkeli kalabalık, DEDAŞ İl Müdürünün aşağı gelmemesi üzerine binanın içine girerek, bazı camları kırdı.
Olayın büyümesi üzerine DEDAŞ güvenlik personeli, polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi binanın içindeki öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.
Polis ekipleri ve DEDAŞ yetkilileri kalabalığı sakinleştirdikten sonra Segırka muhtarı Celaleddin Balin ile Zorköy muhtarı Şemsettin Ağar ve aralarından seçilen temsilci bir grup DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek ile görüştü.
Kesintilere isyan eden mezra sakinleri, günlerdir elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesilerek mağdur edildiklerini belirtti.
Perişan bir halde olduklarını ifade eden mezra sakinlerinden Selahattin Şimşek, “8 gündür elektriğimiz yok. Hastalarımız perişan oldu. Elektriğin verilmesini istiyoruz. Bizler hangi ülkede yaşıyoruz. Bu kadar vatandaşı cezalandırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bizler sayaçlarımızın direklere takılmasını kabul etmiyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, sularımız akmıyor. Hakkımız olan elektriklerin verilmesini istiyoruz.” diyerek tepki gösterdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 02Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 03JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 04BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 05BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 06BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 07KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 08BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 09Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 10VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 11BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 12TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 13ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 14ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 15MÜSİAD Batman Van Zirvesinde




Henüz Yorum yok