“NE ACIMIZ DİNDİ NE DE ÖFKEMİZ”
‘Ne acımız dindi ne de öfkemiz’
Batman Emek ve Demokrasi Platformu, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremin ikinci yılı dolayısıyla Yılmaz Güney Sergi Salonu önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı platform adına İnşaat Mühendisleri Odası Batman Temsilcisi Şahin Bavli okudu.
‘DEPREM DEĞİL İHMAL ÖLDÜRDÜ’
Depremin ardından iki yıl geçmesine rağmen acının ve öfkenin dinmediğini vurgulayan Bavli, doğal afetin göz göre göre gelen bir felakete dönüştüğünü söyledi. Felaketin ardından depremzedelerin kaderine terk edildiğini belirten Bavli, gerekli bilimsel ve teknik önlemler alınmadığı için binlerce insanın yaşamını yitirdiğini ifade etti.
"DEPREMZEDELER İLK GÜNDEN BERİ YALNIZ BIRAKILDI"
Bavli, hükümetin depremzedelere yeterli desteği vermediğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve milyonlarca insanın hâlâ temel yaşam koşullarından yoksun olduğunu dile getirdi. Barınma, beslenme ve eğitim gibi temel haklara erişimde büyük sıkıntılar yaşandığını vurguladı.
‘İKİ TRİLYON TL NEREDE?’
Bavli, hükümetin depremzedeler için 2 trilyon TL kaynak ayırdığını açıklamasına rağmen, bu paranın nereye harcandığının belirsiz olduğunu belirtti. Birçok bölgede molozların bile hâlâ kaldırılmadığını ve binlerce insanın çadırlarda yaşamaya devam ettiğini ifade etti. Açıklama, kaybedilen vatandaşların saygıyla anıldığı ve depremzedelerle dayanışma çağrısında bulunularak sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH HALİD’İN MANEVİ MİRASI YİNE BİNLERİ BULUŞTURDU
- 02Hamidi, Batman’ın 36. Kuruluş yıldönümünü kutladı
- 03JANDARMA 36 HÜKÜMLÜYÜ YAKALADI
- 04BAYINDIR, “AŞİRET DERNEĞİ DEĞİLİZ”
- 05BATMAN’DA 50 YAPAY ZEKÂ VE BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
- 06BATMAN DEVLET TİYATROLARI SAHNESİ AÇILDI
- 07KAYIPLAR İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR
- 08BATMAN BAROSU’NDA “İNFAZ HUKUKU” SEMİNERİ
- 09Kültür Anaokulu’nda “Gazete ve Radyo Söyleşisi” Düzenleniyor
- 10VALİ CANALP: BATMAN HER ALANDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ
- 11BATMAN GELECEĞE UMUTLA YÜRÜYOR
- 12TRAFİK POLİSLERİNE BAŞARI BELGESİ
- 13ÖZEL ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 14ÇETİN'DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ZİYARET
- 15MÜSİAD Batman Van Zirvesinde




Henüz Yorum yok