
“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Gazze’de süren kuşatmanın insanları açlığa ve ölüme terk ettiğini belirtti.
Konuşmasında Gazze’de açlıktan ölen bebeklerin ve yardım sırasında bekleyen sivillerin fotoğraflarını kürsüden gösteren Milletvekili Ekmen, iktidara daha kararlı ve etkin adımlar atma çağrısında bulundu.
“GAZZE’DE AÇLIK, BİR SİLAHA DÖNÜŞTÜ”
Milletvekili Ekmen, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarda binlerce sivilin yaşamını yitirdiğini, açlığın ise artık sistematik bir yok etme aracı olarak kullanıldığını ifade etti. “Filistinliler, onurlu direnişlerinin bedelini açlıkla ödüyor. Çocuklar, kadınlar, hastalar göz göre göre ölüme terk ediliyor. Gazze’ye ambargo, ilaç yerine sessizlik gönderiliyor” diyen Ekmen, sessiz kalan herkesin bu suça ortak olduğunu dile getirdi.
“TÜRKİYE BU YARDIMI YAPACAK GÜCE SAHİPTİR”
Konuşmasının sonunda elinde tuttuğu fotoğrafları Meclis Genel Kurulu’na gösteren Milletvekili Ekmen “Bir dilim ekmek, bir halkın onuru oldu. Bir öğün yemek, bir ülkenin özgürlüğünün simgesi hâline geldi” sözleriyle insani yardıma dikkat çekti. İktidara seslenen Ekmen, Türkiye’nin Gazze’ye havadan, karadan ve denizden yardım ulaştırabilecek güce ve kudrete sahip olduğunu belirtti. “Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu yardımı ulaştıracak kudrettedir. Vatandaşlarımız da bunu destekleyecek iradeye sahiptir. Uluslararası platformlarda bu açlıkla sürdürülen soykırımı gündeme taşıyınız” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI
Milletvekili Ekmen ayrıca, daha önceki açıklamalarında olduğu gibi bu konuşmasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğrudan çağrıda bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Türkiye’nin sahip olduğu imkânları harekete geçirerek Gazze’ye acil yardım ulaştırmasını ve etkin diplomasi yürütmesini bekliyoruz. Bu insanlık dramına daha fazla sessiz kalınamaz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01
- 02VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 03BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 04SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
- 05YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 0651 BİN AİLEYE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07KEMAL TAPAN HAYATA VEDA ETTİ
- 08“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 09Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 10DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 11Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 12“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 13ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 14ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 153 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
Henüz Yorum yok