
Yaban hayvanlarla ilgili öğrencilere seminer verildi
“3 Mart Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü" dolayısıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğü tarafından, 'Koru ve Yaşat' sloganıyla yaban hayvanlarla ilgili bilinçlendirme seminerleri düzenlendi.
Seminerler, DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personel Eşref Behleviş ile Ömer Faruk Aydın tarafından Yavuz Selim Ortaokulu ve 50. Yıl Ortaokulu'nda verildi.
Seminerde öğrencilere biyolojik çeşitlilik kapsamında hayvan sevgisi ve doğa bilincini yerleştirmek amacıyla bilgiler verildi. Bu eğitim kapsamında öğrencilere çeşitli eğitici broşürler dağıtıldı.
Düzenlenen seminerlerle ilgili bilgi veren DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personeli Ömer Faruk Aydın, bütün canlıların yaşama hakkının olduğunu, temel ilkelerinin 'Koru ve Yaşat' olduğunu söyledi.
Aydın, "3 Mart Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü nedeniyle Batman merkez Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerine yaban hayvanların hayatı önemi hakkında bilgilendirme semineri düzenledik. Bu seminerde hayatımızda çok önemli yeri bulunan canlıların nesli tükenmemesi için neler yapmamızı ve ne tür tedbirler almamızı öğrencilere bildirdik. Bu seminerde bütün canlıların yaşama hakkı olduğunun önemini hatırlattık. 'Koru ve Yaşat' sloganımız seminerler verdik. Gelecekte sahip olduğumuz yaban hayatındaki çeşitliliğin yok olmaması için her kesimden herkesin bu zenginliğe sahip çıkması gerekir. Program sonrası çocuklara müdürlüğümüzce broşür, not defteri ve kağıt dosyadan oluşan materyalleri dağıttık." ifadelerini kullandı.
Aydın, arazide bitki veya canlı hayvan türlerinin toplandığı görüldüğünde 156 Jandarma'ya ihbar edilmesini istedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01PETROLSPOR'DA LİDERLİK KEYFİ 2-0
- 02NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 03GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 04Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 05Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 06UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 07BAT-RAY TANITILDI
- 08ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 09BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 10HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 11TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 12BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 13Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 14BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 15HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
Henüz Yorum yok