
35 YILLIK PAZAR YIKILDI
Batman'ın en eski pazarı, Sere Tabla yıkıldı
Huzur ve İluh Mahallelerinin kesiştiği noktada bulunan yaklaşık 35 yıllık ‘Sere Tabla Pazarı’ yıkılmaya başlandı. Batman Belediyesinin hazırladığı proje modern dükkanlar yapılacak.
MODERN PAZAR YAPILACAK
Huzur Mahallesi ve İluh Mahallesinin kesiştiği noktada, DDY geçidinin yanında bulunan ve 35 yıldır özellikle dargelirli vatandaşların alışveriş mekanı olan ‘Sere Tabla Pazarı’ yıkılmaya başlandı.
Belediyenin hazırladığı proje kapsamında yıkılan pazarın yerine modern bir kapalı Pazar yapılacak. Yaklaşık 130 işyerinin bulunduğu alanda yıkım çalışmalarını burada bulunan esnaflar yapıyor. Sere Tabladaki eski pazarda 25 senedir manavlık yapan 57 yaşındaki Abdurrahman Kısa, pazarın yıkılması karşısında işsiz kaldıklarını belirterek, kendilerine alternatif bir yer gösterilmesini istedi. Kısa, “6 ay içinde esnafın yeni yerinde hizmet edeceği söyleniyor; biz bu 6 ayda nereye gidelim? Bize yer ayarlanmadı ve sadece ‘çıkın’ denildi ve ‘Cumartesiye kadar kimse burada kalmayacak’ dediler” dedi. Pazar esnaflarından Hamza Aslan ise, “Burası İluh Mahallesidir ve Sere Tabla deniliyor. Buranın geçmişi 30-35 yıl öncesine dayanıyor. Yani 1985- 90 arası Pazar kuruldu.
Eskiden dükkân sayısı 137 idi. 30-40 tane esnaf da bazı iş yapamadıkları için ayrılınca bu sayı 126’ya düştü. Bu dükkânların da 70-80’ni faal durumdaydı” diye konuştu. Batman Belediyesi yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni pazarın yapımına hemen başlanacağı, Alo Tewşo Pazarı gibi modern bir pazar yerinin yapılacağı öğrenildi. (Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
- 02HÜDA PAR'DAN ÇÖP AKTARMA TESİSİNE VETO
- 03KAPLAN, “YÜKSEK KİRALAR ESNAFI ZORLUYOR”
- 04ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ DESTEK SÜRÜYOR
- 05BÖLGENİN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ÜSSÜ OLACAK
- 06SIFIR ATIK UYGULAMASI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 07BELEDİYEDEN FIRINLARA SIKI DENETİM
- 08Çevrecilerden Diyarbakır Caddesi düzenleme projesine tepki
- 09HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 10Vali Canalp,
- 11HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 12TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 13Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 14Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 15Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
Henüz Yorum yok