
Er-Rızk Camii'nin taşınması işlemleri sürüyor
Batman’da tamamlanma aşamasına gelen Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınması çalışmaları hızla devam ediyor.
Hasankeyf'teki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında, ilçede bulunan ve geçen hafta taşınması işlemlerine başlanılan son eser olan Er-Rızk Camii'nin kaldırma işlemlerinin ikinci aşamasına gelindi.
Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, 6 eserden sonra taşınacak son eser olan Er-Rızk Camii'nin ikinci kaldırma işlemlerine de başlanıldığını belirterek, kaldırma işleminin üç aşamada yapılacağını kaydetti.
Yaklaşık bin 700 ton ağırlığında olan eserle ilgili çalışmalarda sona gelindiği ifade edilen açıklamada, “Hasankeyf taşıma işleri kapmasında taşınacak son eser olan Er-Rızk Camii'nin kaldırma işlemlerinin 2’nci aşamasına başlanılmıştır. Er-Rızk Camii'nin ağırlığı yaklaşık bin 700 ton olup, kaldırma işlemi üç aşamada yapılacaktır. İlk aşamada 1,7 metre kaldırılmış olup, 2’nci aşama 1,7 metre ve 3’üncü aşamada da 1,2 metre kaldırılması planlanmaktadır. Planlanan çalışmalar çerçevesinde 2’nci aşamanın kaldırma işlemlerine başlanılmıştır. Kaldırma işlemlerinin bir hafta içinde tamamlanması hedeflenmektedir.” denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01
- 02VALİ CANALP’TAN KAÇAK YAPILAŞMAYA KARŞI SERT UYARI
- 03BAKAN MEMİŞOĞLU’NA SAĞLIK YATIRIMI ZİYARETİ
- 04SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI ARIKAN BATMAN’A GELİYOR
- 05YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 0651 BİN AİLEYE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07KEMAL TAPAN HAYATA VEDA ETTİ
- 08“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 09Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 10DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 11Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 12“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 13ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 14ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 153 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
Henüz Yorum yok