
Altın fiyatlarının yükselmesinden kuyumcular da memnun değil
Coronavirus hastalığı ile birlikte tüm dünyada oluşan olumsuz havanın, altın piyasasındaki yansımalarını değerlendiren Batmanlı kuyumcular, altının tarihi bir yükselişte olduğunu, bunun piyasayı olumsuz yönde etkilediğini ifade ettiler.
İhtiyaç dışında kimsenin altın alamaz hale geldiğini belirten kuyumcu Şehmuz Taşan, "Altın fiyatları çok yükseldi. Şimdiye kadar tarihte böyle bir rekor olmamış. Çeyrek altın 595 TL, Cumhuriyet Altını 2 bin 450 TL, yarım altın bin 190 TL, 22 ayar gram altın ise 336 TL olmuş durumda. Sattığımız altını yerine koyamıyoruz. Her gün altın 5-6 lira yükseliyor. Vatandaş artık kendi çocuğunu evlendiremiyor." Dedi.
"Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor"
Kuyumcu esnafı Şehmuz Taşan, "Çin'de çıkan ve Dünya geneline yayılan Coronavirus salgınından sonra altın fiyatları çok yükseldi. Vatandaş gelip fiyatını duyunca alamıyor. Gelen müşterilerin çoğu eli boş çıkıyor. Satışlarımız tamamen durdu. Fiyatlar uygunken satışlarımız daha iyiydi. Bu gidişle altın fiyatları daha da yükselecek gibi gözüküyor. Sattığımız altını aynı fiyata alamaz duruma geldik." diye konuştu.
"Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi"
Dünyadaki Coronavirus salgınından dolayı altın fiyatının yükseldiğini ifade eden bir başka kuyumcu Eyüp Başaran, "Coronavirus nedeniyle altın fiyatları şu anda ummadığımız kadar yükseldi. Vatandaşın en güvendiği liman olarak altını görmesi, herkesin altına rağbet etmesi altın fiyatlarının yükselmesinde etkisi var. Biz kuyumcular olarak altının fiyatı ne kadar yükselirse de kâr oranımızda bir değişiklik olmuyor. Altın fiyatları uygunken işlerimiz daha iyiydi. Ama şimdi bazen satış yapmadan dükkânımızı kapatıyoruz." Dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 02Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 03BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 04BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 05MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 06EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 07Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 08“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 09FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 10DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 1142 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 13Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 1498 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 15GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
Henüz Yorum yok