
Batman Valiliğinden ‘Kirli Hava’ açıklaması
Kentin hava kirliliğiyle ilgili şikâyetler üzerine Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, yapılacak çalışmalar sonucunda hava gaz salınımı limit değerlerinin üzerinde tespit edilmesi durumunda kusurlu bulunan kuruluş ve tesis hakkında idari para cezasının uygulanacağı bildirildi.
Yapılan açıklamada, Batman’da özelikle bazı mahallelerin maruz kaldığı koku ve hava kirliliği ile ilgili vatandaşların şikâyetleri dikkate alınarak, sorunun tespiti ve çözümü için gerekli çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle salınan gaz kokusunu ve hava kirliliğini tespit etmek için Valiliğimizce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile gerekli temaslar kurularak, Mobil Hava Kalitesi Ölçüm aracı ilimize tesisi sağlanmıştır. Mobil istasyonu, kentin koku şikâyetlerinin yoğun yaşandığı bölgede konuşlandırılmıştır. Belli aralıklarla yapılan ölçümler sonucunda bölgedeki koku kaynağı ve hava kalitesi ile ilgili değerlendirme yapılacaktır. Mobil Hava Kalitesi Ölçüm Aracındaki cihazlar ile salınan kimyasal gazların parametrelerinin ölçümü yapılacaktır. Yapılan ölçümler sonucunda hava gaz salınımı limit değerlerinin üzerinde tespit edilmesi durumunda, kusurlu bulunan kuruluş ve tesisler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununa göre idari para cezası uygulanacak ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 02Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 03Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 04BATMANLILAR BOĞAZ TURUNDA BULUŞTU.
- 05Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 06Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 07OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 08FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 09Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 10Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 11Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 12Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 13YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 15BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
Henüz Yorum yok