
GERCÜŞ'TE 27 ÜRÜN İKRAM EDİLDİ
TÜRK, KÜRT, ARAP, BİN YILDIR KARDEŞÇE YAŞIYORUZ
GERGÜŞ ÜZÜMÜ TANITILDI
Batman'ın üzümüyle meşhur Gercüş ilçesi, görüntüsü, tadı ve aroması ile öne çıkan mezrone ile taifi üzümü, ikincisi düzenlenen festivalde tanıtıldı.
Festival startına ilçe girişindeki bağlarda verildi. Üzümü dalında tadan vatandaşlar, bolca üzüm hasadı yaptı. Cins üzümlerin özellikle ön plana çıkarıldığı etkinlikte, üzümler toplanarak sepetlere yerleştirildi. Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Gercüş Kaymakamlığı ve Belediye’nin ev sahipliğinde geleneksel olarak düzenlenen 2. Gercüş Bağ Bozumu Gastronomi Festivali’ne Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı, Gercüş Kaymakamı, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, Hasankeyf Kaymakamı, Beşiri Kaymakamı, Kozluk Kaymakamı, Sason Kaymakamı, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
ÜZÜMÜN PEKMEZE DÖNÜŞÜ ANLATILDI
Festivalde Gercüş’te 4 bin dönümlük alanda yetişem üzümün pekmeze dönüşmesi süreci, festival ortamında pratiğe dökülerek tanıtıldı. Daha sonra ilçe merkezindeki festival alanına geçilerek, yöresel lezzetlerin sergilendiği stantlar gezildi. Vatandaşlara cevizli sucuk, pestil, pekmez şerbeti, yöresel dolma ve mezrona üzümü ikram edildi. Gercüş’de üreticilerin teşvik edilmesi amacıyla ikincisi düzenlenen festivalde en iyi üzüm, pekmez yarışmaları, uçurtma şenliği ve çocuk şenlikleri düzenlendi.
TÜRK, KÜRT, ARAP, BİN YILDIR KARDEŞÇE YAŞIYORUZ
Festivalde konuşan Vali Ekrem Canalp “Buradaki stantlarda 27 çeşit ürünü, festivale gelen misafirlere ikram ediyoruz. Türkiye'nin her yerinde bu şekilde festivaller yapılmasını arzu ediyorum. Köylülerimizin üretmiş oldukları bütün ürünlerin bu şekilde pazarlanması sağlanacak. Gercüş Festivalinde 15 on mezura sıkma makinesinin köylülerimize hediye ettik. 15’inin imalatı da devam ediyor. İnsanlara festivale gelip değişik tatları öğrenmelerini ve almalarını sağlıyoruz. Ama aynı zamanda bu şekildeki üretimin de desteklenmesini istiyoruz. Bütün ilçelerimizde festival yapıyoruz.
Aynı zamanda bu yıl Batman Merkezde bir gastronomi festivali yapacağız. Festivallerin tüneli de gastronomi festivali olacak. Festivalin sloganı, yüz yılın aşı, bin yılın kardeşliğidir. Bin yılın kardeşliğini bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya göstermek istiyoruz. Türkiye'de yaşayan herkes birbirinin kardeşi. Kürt, Arap, Türk, bin yıldan bu yana bu topraklarda kardeşçe yaşadık” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP “BATMAN HAVALİMANI KLİMA SORUNU GİDERİLİYOR”
- 02BATMAN’DAN SİİRT’E PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
- 03Hasankeyf Gençlik Kampı ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı
- 04Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 05Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 06Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 07BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 08Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 09Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 10OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 11FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 12Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 13Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 14Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 15Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
Henüz Yorum yok