
BAB-GED’den MİD-DER’e Ziyaret
BAĞIMSIZ GAZETECİLER DERNEĞİNDEN MİD-DER’E ZİYARET
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği ziyaretinde Gazze’de yaşanan sivil ve gazetecilerin katliamından dolayı ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü buruk geçirdiklerini söyledi.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı Bulut Kutlu, Genel Sekreter M. Salih Seyhan ve yönetim kurulu üyesi Ekrem Turgut ve Şehmus Ustabaşı’dan oluşan heyet, Batman Midyatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (MİD-DER) Başkanı Berati Mehmetoğlu ve yönetimini ziyaret etti.
Dernek çalışmalarıyla, Midyat kültürü ve sosyal yapısıyla ilgili bilgi veren Mehmetoğlu, “Dernek olarak ayırım yapmaksızın kapımız herkese ve her kesime açıktır. 2 bin kişiye yardımda bulunduk. Down sendromlu çocuklara yönelik Midyat’a gezi etkinliğimiz oldu. Onların ve yardımda bulunduğumuz insanların sevincini gördüğümüz zaman çok mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.
BAB-GED’in ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren ve ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan MİD-DER Başkanı Mehmetoğlu, “Vatandaşlarımızın şehir, ülke ve dünya gündemiyle ilgili gerçek bilgilere erişiminde önemli aktörlerden biri de medya sektörü ve basın mensuplarıdır. Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın özverileri takdire şayandır. Bu vesileyle ilimizde görev yapan yerel ve ulusal tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde kolaylıklar ve üstün başarılar diliyorum" dedi.
Ziyaret sırasında söz alan BAB-GED Başkanı Veysi Demir’de dernek olarak MİD-DER’e ve Batman’a ve halka hizmet eden tüm STK’lara destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ ile açıklama yapan Demir, “Gazze’de yaşanan katliamlar ve soykırımın dünya kamuoyuna yansımasın diye gazeteciler ve aileleri bilerek katlediliyor. Gazze’de şu ana kadar 112 gazeteci katledildi ve 43 gazeteci alıkonuldu. Bu sayılar sürekli artıyor. Gazeteciler ‘haber geçmeyin’ diye tehdit edilip aileleriyle birlikte katlediliyor. Gazze’deki meslektaşlarımız hayatları pahasına mesleklerini yapıyorlar. Tüm basın mensupları Gazze’deki meslektaşlarımıza destek olmalı ve sahip çıkmalıdır. Meslektaşlarımızın acısını paylaşıyor ve bu vahşetten dolayı 10 Ocak’ı buruk olarak geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP “BATMAN HAVALİMANI KLİMA SORUNU GİDERİLİYOR”
- 02BATMAN’DAN SİİRT’E PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
- 03Hasankeyf Gençlik Kampı ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı
- 04Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 05Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 06Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 07BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 08Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 09Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 10OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 11FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 12Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 13Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 14Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 15Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
Henüz Yorum yok