
Tencerenin ağzına tereyağı sürerseniz...
Tencerenin ağzına tereyağı sürerseniz...
Kaynayan yemeğin ya da sütün taşması, yemek yapan herkesin başına gelen bir durumdur .
Taşan yemek hem ocağı hem de tencereyi mahveder hem de ateşi söndürdüğü için son derece tehlikelidir. Bu can sıkıcı durumdan kurtulmak için yemeğin taşmasını engelleyen en etkili yolu araştırdık. İşte yemek taşması endişesinden kurtaracak pratik çözüm.
Ocakta kaynayan yemeğin taşması gerçek bir felakettir. Tencere temizliği, ocak temizliği derken bir yandan da mahvolan emeğine üzülür insan değil mi? İşte bu durumla bir daha karşılaşmamak için sizlere harika bir fikirle geldik. Artık yemek yaparken ocağın başında beklemek zorunluluğu kalmayacak! Gönül rahatlığıyla mutfaktan çıkabilirsiniz :)
SÜTÜ TAŞMADAN KAYNATMAK MÜMKÜN
İlk olarak süt kaynatacağınız tencereyi sudan geçirin ve kurulamadan ocağa koyun. Bu yöntem sayesinde sütün dibinin tutmasını engelleyeceğiz. Ardından sütü tencereye alın. Tencerenin ağız kısmına bir parça tereyağı sürün.
Süt kaynadıktan sonra damlacıkları yoğun kıvamlı tereyağı damlacıkları sayesinde dışarı çıkamayacak böylelikle taşmanın önüne geçilmiş olunacak.
Sütün taşmasını engelleyen ikinci bir yöntem ise tencerenin içine ısıya dayanıklı bir bardak koymak. Sğt kaynayınca bardak hafif bir şekilde oynamaya başlayarak ses çıkarır ve böylelikle kaynamanın başladığını anlayarak direkt mutfağa koşabilirsiniz!
PEKİ YEMEK TAŞTIĞINDA NE YAPACAĞIZ?
Binbir emek vererek hazırladığınız yemeklerin taşmasını engellemek için de yapacağınız tek şey tencerenin içine son aşamada bir parça tereyağı eklemek. Yemeğe ekstra lezzet vermiş olup olup aynı zamanda taşmasının da önüne geçeceksiniz. Yemeklerde tereyağı kullanmak istemiyorsanız, sütte olduğu gibi tencerenin ağız kısmına da sürebilirsiniz.
.jpg)
TENCERENİN ÜZERİNE TAHTA KAŞIK KOYMAK
Sütü kaynatırken kapağı açık haldeki tencerenin üzerine bir tahta kaşığı yatay olarak koyun. Bu yöntem kabaran sütün taşmasını engelleyecektir. Sadece süt değil, kaynadığında taşma riski olan her besin için bu yöntemi rahatlıkla kullanılabilirsiniz.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 02Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 03Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 04BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 05Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 06Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 07OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 08FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 09Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 10Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 11Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 12Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 13YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 15BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
Henüz Yorum yok