
OTOBÜS SEYAHATLERİNDE AÇIK BİLETTE DÜZENKEME
Koronavirus önlemleri kapsamında otobüs yolculuğu yapacaklar için açık bilette '12 saat önce' şartı 'sefer başlayıncaya kadar' olarak değiştirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, salgın önlemleri ile ilgili yazılı açıklamada yaptı. Açıklamada, Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre otobüs hareket saatinin 24 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda, bilet ücretinin tamamının iade edildiği, otobüs hareket saatinden 12 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda ise 6 ay geçerli açık bilet düzenlemek zorunda olunduğu hatırlatıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İçişleri Bakanlığının genelgesi ile 6 Eylül’den itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin; uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatleri için 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı. Ancak, daha önce yolcu bileti almış olan vatandaşların, sefer başlamadan önce genelgede öngörülen asgari kriterleri sağlayamadıklarından dolayı seyahat edemedikleri, bu nedenle yolcu bileti için ödedikleri ücretin iadesini alamadıkları veya açık bilete çeviremedikleri belirlendi.
Yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre düzenleme yapıldığı belirtilerek, "Önceden otobüsle seyahat etmek için yolcu bileti alan; ancak sefer başlamadan aşı ve PCR kriterlerine uygun olmadığı tespit edilen yolcular için, sefer başlayıncaya kadar talepte bulunulması halinde, daha önce düzenlenmiş yolcu bileti yerine ikinci bir talimata kadar 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilecek."
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 02İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 03VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 04ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 05MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
- 06MADDE BAĞIMLILARINA YÖNELİK TEDAVİ KOMPLEKSİ
- 07ŞÜPHELİ ARAÇTA ARAMA YAPILDI
- 08Batman Belediyesinden madde bağımlılığına karşı kültürel seferberlik
- 09DİŞ HASTANESİ 2026'DA HİZMETTE
- 10ZORAVA'NIN KAYIP HİKAYESİ
- 11“SÖZ VERDİK, BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
- 12Batman’da 34 Yıl Sonra Duygusal Buluşma
- 13Batman Havalimanı’na modern soğutma sistemi
- 14VALİ CANALP “BATMAN HAVALİMANI KLİMA SORUNU GİDERİLİYOR”
- 15BATMAN’DAN SİİRT’E PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
Henüz Yorum yok