
SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
Tarımsal sulama sezonun başlamasıyla birlikte, sulama kanallarının yerleşim yerlerine yakın bölgelerde geçmesinde dolayı, her yıl boğulma vakaları yaşanmaktadır.
Kanallara suyun verilmesiyle birlikte, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan açıklamada “2025 yılı sulama sezonunun açılması ile birlikte sulama Kanallarına yeniden su verilmeye başlanmıştır.
Ancak Havaların ısınmasıyla birlikte yüzmek, balık avlamak, piknik yapmak veya başka amaçlar ile rezervuar alanlarına veya sulama kanallarına can ve mal güvenliği açısından girilmemesi; Tesislere ulaşım, bakım onarım ve işletme amacıyla kullanılan DSİ servis yolları araç ve yaya trafiğine uygun değildir. Bu nedenle servis yollarının ulaşım amacıyla kullanılmaması hususlarına titizlikle uyulması önemle rica olunur.
Bu nedenle kanal çevresinde bulunurken dikkatli olunmalı, özellikle çocukların kanala yaklaşmasına kesinlikle izin verilmemelidir” denildi.
Boğulma vakalarının önüne geçmek için uyarılarda bulunan DSİ “Sulama kanalı yüzme veya serinleme amacıyla kullanılmamalıdır. Kaygan zemin ve ani derinlik değişimleri hayati risk oluşturabilir. Lütfen çevrenizdekileri bu konuda bilinçlendirin ve çocukları sürekli gözlem altında tutun Unutmayın ki: Bir dakikalık ihmal, bir ömür boyu pişmanlığa neden olabilir. Can kayıplarının önüne geçmek hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 02Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 03YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
- 04Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
- 05EKMEN, “KOMİSYON ODAĞINI KAYBETMEDEN HER KESİMİ KUCAKLAMALI”
- 06AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 07TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 08ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 09YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 10Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 11DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 12Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 13BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 14HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 15‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
Henüz Yorum yok