
13 katlı bina kayma nedeniyle tahliye edildi
- BATMAN'ın Belde mahallesinde yer altındaki su sızıntısı 13 katlı bir binanın 40 santim kaymasına neden oldu. Belediye ekipleri 28 daire bulunan apartmanı tahliye ederken, sızıntını kaynağını araştırmaya başladı.
Siirt-Batman çevre yolunun bir bölümündeki su sızıntısı, Belde mahallesi sakinleri arasında paniğe yol açtı. Belde mahallesinde yaklaşık 9 yıl önce temeli atılan 13 katlı binada 40 santimlik kayma tespit edilmesi üzerine bina sakinleri tahliye edildi. Belediyeye başvuran apartman sakinlerinin talebi üzerine çevrede su sızıntısı kaçağını arayan ekipler, Batman-Siirt çevre yolunun altında su kaçağı tespit etti. 6 metre derinlikte suya rastlanılan çevre yolu paralelindeki bir sokak trafiğe kapatıldı. Tahliye edilen 28 dairenin olduğu bina yöneticisi Osman Aksoy, yer bilimcileri ile jeoloji mühendislerinin binada incelemelerde bulunduğunu söyledi.
1 kilometrelik alandaki yapıların birçoğunun su sızıntısından kayabileceğini de ifade eden Aksoy, "Binayı tahliye ettik ama halen su sızıntısına önlem alınmış değil. Fore kazıklar çakıldığı halde su kaynağına önlem alınmadı. Mağdur durumdayız. Her an binamız ile çevresindeki diğer yapılarda çökme tehlikesi yaşanabilir. Su sızıntısına önlem alınmasını istiyoruz" dedi.
ÇEVRE YOLU ALTINDA SU SIZINTISI
Ağır tonajlı araçların geçtiği Batman-Siirt çevre yolunun altında su sızıntısı tespit eden Batman Belediyesi ekipleri, su kaçağını tespit etmek için alanın bir bölümünde kazı yaptı. Kazı sırasında doğalgaz hattındaki sızıntı belediye görevlilerine zor anlar yaşattı. Kendi imkanları ile doğalgaz şebekesini onaran ekipler, Batman-Siirt çevre yoluna bitişik sokakta 6 metre derinliğinde suya rastladıklarını ve su kaynağının nereden geldiğini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 02TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 03BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 04Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 05BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 06HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 07HEDEF 3’TE 3!
- 08ZABITA HAFTASI KUTLANDI
- 09HASANKEYF’TE TURİZM ÇALIŞANLARINA EĞİTİM DESTEĞİ
- 10BESO’DAN MÜSİAD’A ZİYARET
- 11MİLLETVEKİLİ RAMANLI, “PKK SİLAH BIRAKMASA DA KÜRTLERİN HAKLARI TANINMALI”
- 12OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 13YILMAZ “AMACIMIZ; DÜZGÜN YOLDA İLERLEYİP İKTİDARA GELMEKTİR”
- 14VALİ CANALP’A MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ZİYARETİ
- 15“5 İlçede 5 Konser” Etkinliği Beşiri’de Devam Ediyor
Henüz Yorum yok