"Buluş" yapan personeller ödüllendirilecek
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, çalıştıkları kurumlarda buluş yapanlara, buluştan elde edilen kazanca göre ödeme yapılacak.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Çalışan Buluşlarına, Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleştirilen Buluşlara ve Kamu Destekli Projelerde Ortaya Çıkan Buluşlara Dair Yönetmelik" yayımlandı.
Yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, çalışan kişiler bir hizmet buluşu yaptıklarında bunu işverenlerine bildirecekler, işverenler de bu buluşu yanlarında kaydedecekler. Eğer işverenlere bildirmeden patent başvurusu yapılırsa başvuru sahibine karşı dava açılabilecek.
Hizmet buluşuyla ilgili olarak tam ve kısmi hak talebinde bulunabilecek işverenin tam hak talep etmesi halinde bildirimin çalışana ulaştığı tarih itibarıyla buluş üzerindeki bütün haklar işverene geçmiş olacak. Bu durumda çalışan, işverenden buluştan faydalanma karşılığı olarak bedel isteyebilecek ve işveren tam hak talep ederse buluşu yapana 2 ay içinde teşvik ödülü verecek.
Buluşu yapan çalışan ve işverenin anlaşmaması durumunda söz konusu uyuşmazlık tahkim yoluyla çözümlenecek.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara buluşları için ödenecek bedel, bundan elde edilen net gelirin 3'te birinden az olamayacak.
Buluştan elde edilecek gelir, buluştan sağlanan kazancın net asgari ücret miktarının kaç katı olduğuna göre yönetmelikte yer alan katsayıyla çarpımı sonucunda elde edilecek.
Bu kapsamda, asgari ücretin bin ya da 150 bin katına kadar farklı katsayılar baz alınacak.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 02BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 03Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 04VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 05TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 06BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 07BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 08SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 09VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 10PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 11NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 12MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 13İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 14İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 15MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret




Henüz Yorum yok