
Piyasalardaki belirsizlik, kur'daki sürekli yükseliş tüm sektörleri etkiledi. Piyasadan olumsuz etkilenen sektörlerden biride 'Terzi'lik mesleği.
Batman'da uzun yıllardır terzilik mesleğini yapan Nedim Altun, piyasaların istikrarsızlığından ve işlerin durma noktasına gelmesinden muzdarip. Terzi Nedim "Geçmiş yıllarda ısmarlama giyime rağbet vardı. Müşterilerimizin siparişlerini yetiştiremiyorduk. Birçok insan hazır giyim almak istemiyordu. Ismarlama giyim daha çok tercih ediliyordu. Ama yükselen fiyatlardan kumaşta nasibini aldı. Ciddi şekilde artan kumaş fiyatlarına, el emeği de eklenince yüksek rakamlara mal olmaya başladı ısmarlama giyim. Herkes ismarlama giyemiyor artık. Ismarlama giyime rağbet azalınca işlerimiz haliyle düştü. Tek tük gelen siparişlere ek olarak tamir yaparak ayakta kalmaya çalışıyoruz. Birçok meslektaşımız işi bırakma yani kepenk kapatma noktasına geldi." dedi.
Terzi Nedim konuşmasının devamında " Ismarlama giyime alışan bir insan, hazır giyimde rahat etmiyor. Çünkü ısmarlama giyim vücut ölçünüze uygun bir şekilde, el emeği ve göz nuru ile yapılan bir sanattır. Ismarlama giyim hiç bir zaman ölmeyecek. Ama zaman zaman böyle sıkıntılar yaşanıyor maalesef. İnşallah kısa zamanda bu kötü günleri geride bırakacağız" dedi.
Etiketler :
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “MERETO’YU HERKESİN GÖREBİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”
- 02ÖZGÜRLÜK BULVARI’NDA YOL ÇİZGİ ÇALIŞMASINA BAŞLANDI
- 03TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI VE MOTOSİKLET KULLANICILARINA SIKI DENETİM
- 04MİLLETVEKİLİ RAMANLI, ANTALYA’DA TEMASLARDA BULUNDU
- 05NASIROĞLU “BATMAN’A TIP FAKÜLTESİ ŞART”
- 06TPAO İŞÇİLERİNDEN SERT TEPKİ
- 07EKMEN, “ADALETİN GÜVENİLİRLİĞİ %30’LARA DÜŞTÜ”
- 0872 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
- 0914 MİLYON 744 BİN 596 MİLYON YOLCU TAŞINDI
- 10BESOB Başkanı Kaplan, “Uzun vadeli bir yapılandırma şart”
- 11BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 12BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 13 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 14Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 15Temizlik ekipleri sahada
Henüz Yorum yok