Terör Mağduru Öğrenciler Batman'da Sınava Girdi
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
YGS için Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın İdil ve Cizre ile Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Batman'a gelen bin 100 öğrenci, kent merkezindeki okullara dağıtıldı. Öğrenciler, sabah tek tek kontrol noktasından geçerek okula alındı. Bazı öğrenci velileri ise okul bahçesinde ve girişinde dua etti. 2 saat 40 dakika süren sınavın ardından sınavdan çıkan Mardin'in Kızıltepe ilçesinden gelen Kadir Ergüven, yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini söyledi. Her şeyden önce bir yorgunluğun üzerinde olduğunu belirten Ergüven, "Normal şartlarda dershanelerde etütler olur. Kızıltepe’de bu imkanlardan yararlanamadık. Tabi olaylar olumsuz etkiledi" dedi.
İdil ilçesinden gelen Cengiz Öklü ise sınavın güzel geçtiğini ve umutlu olduğunu söylerken, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelen Ayşe Aydın da sınavın çok güzel geçtiğini belirtti. Aydın, ”Ben Sur‘dan geldim, sınavım çok güzel geçti, bu kadar beklemiyordum. Ama gönül isterdi ki kendi memleketimde sınava gireyim. Bu da olmadı ama son zamanlarda süren çatışma ortamı da bizleri kötü etkiledi” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 0232 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 03HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 04METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 05Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı
- 06İSVEÇ'TE BATMANLI YILDIZ'A ÖNEMLİ GÖREV
- 07ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 08EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI
- 09REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 10OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 11KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 12Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 13Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"
- 14TPAO BULVARI ÇEVRESİNDEKİ SU SIZINTISINA HIZLI MÜDAHALE
- 15Esnafa %24’e varan araç indirimi




Henüz Yorum yok