UCA ‘İzolasyonda 50 Bin kişi var’
UCA ‘İzolasyonda 50 Bin kişi var’
Batman Milletvekili Feleknas Uca, Batman’daki vaka sayısının 16 Bin’e ulaştığını belirterek, 4 Eylül tarihi itibariyle Batman’da günlük vaka sayısının 150 kişi olduğunu ifade etti.
‘700 SAĞLIK ÇALIŞANI POZİTİF OLDU’
HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya verdiği soru önergesinde Batman’da son günlerdeki artış ile birlikte kentte Covid-19 vaka sayısının 16 Bin’e yükseldiğini belirtti. SES ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) verilerini hatırlatan Milletvekili Uca, “Batman’da toplamda 16 bin Koronavirüs vakası, 4 Eylül itibarıyla da günlük vaka sayısı 150 olarak belirtilmekte. Ancak Filyasyon ekiplerinin takip ettiği şüpheli ve izolasyondaki kişi sayısı 50 bindir. Koronavirüs’ün etkili olduğu Batman’da sağlık personeli, doktor ve hastane yetersizliğinin yanı sıra 700 sağlık çalışanının da Koronavirüs testi pozitif çıkmıştır” dedi. Bakan Kocaya sorular yöneltin Uca, “Batman’da ve Türkiye genelinde vaka sayısının ciddi oranda artmasının sebebi nedir? Batman’da yapımı 10 yıldır devam eden Kadın Doğum hastanesinin bitirilip, hizmete girmemesinin sebebi nedir? Batman’da her dört sağlık çalışanından biri korona olmuş durumda. Sağlık çalışanlarının Koronavirüs’ten korunmasını sağlamaya yönelik tedbirler ne kadar yeterli? Sağlık çalışanlarına düzenli test yaptırılmadığı yönündeki iddialar karşısında görüşünüz nedir?
Son dönemde kaydedilen ölümlerin çoğu zatürre olarak sisteme düşmektedir. Zatürre hastalığına karşı almış olduğunuz herhangi bir önlem var mıdır?” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok