ONKOLOJİ MERKEZİ GEÇİCİ HASTA KABULÜNE BAŞLIYOR
Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önemli sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Yeni Onkoloji Hizmet Binası ve 2. MR cihazıyla hastanenin hizmet kapasitesinin daha da artacağı müjdesini verdi.
Hastaneye kazandırılacak 2. MR cihazının, Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla hafta sonuna kadar Batman’a ulaşacağı ve kurulum sonrası Aralık ayı içinde hizmete sunulacağı açıklandı. 1,5 Tesla kapasitesine sahip yapay zeka destekli cihaz, prostat MR’ı ve enterografi gibi ileri tetkiklere imkan tanıyacak. Yeni cihazın yaklaşık 1 milyon dolar (35 milyon TL) maliyetle temin edildiğini belirten Dr. Canpolat, cihazın hasta konforunu ve çekim kalitesini artıracağını söyledi.
GEÇİCİ HASTA KABULÜNE BAŞLIYOR
13-14 aylık bir çalışmayla tamamlanan ve yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alana sahip Onkoloji Hizmet Binası’nın geçici kabulünün yapıldığını belirten Dr. Canpolat, binanın radyoterapi, nükleer tıp ve kemoterapi hizmetlerini bir arada sunacağını ifade etti. Binada radyoterapi için lineer aksilatör, nükleer tıp birimi için PET-CT cihazı ve kemoterapi alanlarının yer alacağı aktarıldı. Cihaz kurulumlarının devam ettiğini ve nükleer denetleme kurulunun onayının ardından tam kapasite hizmete başlanacağını ifade eden Canpolat, bu yatırımlarla Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bölgedeki sağlık hizmetlerinin merkezi haline geleceğini vurguladı.


Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 012.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 02MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 03MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 04850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 05STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 06YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 07TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE
- 08Batmanlı Başhekim görevinden istifa etti
- 09“BÜTÇE VAR, ADALET YOK”
- 10VALİ CANALP “BATMAN’DA SUÇ AZALIYOR, GÜVEN ARTIYOR”
- 1113. KADIN BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12ÇİFTÇİ “YENİ PROJELERİ TAMAMLAMAK İÇİN 4 YIL DAHA OYLARINIZA TALİBİM’”
- 13BELEDİYE, SON 3,5 YILDA 42 YENİ PARK KENTE KAZANDIRDI
- 14“56 YILDIR YÖNÜMÜZ TARİHSEL SORUMLULUK”
- 15ŞAHİN: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ




Henüz Yorum yok