"2 yıl içerisinde 9 bin pano kilidi kırıldı"
Batman merkez Petrolkent Mahallesinde pano kapağının açık kalmasından dolayı elektrik akımına kapılarak yaralanan 4 yaşındaki Muzaffer Şahin'in olayından sonra yazılı açıklamada bulunan DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü, kentte 2 yıl içerisinde 9 bin pano kilidinin kırıldığını belirtti.
Kayıt dışı elektrik kullanmak isteyenlerin panoların kapağını açabilmek için kilitleri kırdığını dile getiren DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek, kırılan kilitleri yenileri ile değiştirdiklerini ancak ekiplerin panolara kilit yetiştiremediğini savundu.
İşlek, panoların kapaklarına ait kilitleri kayıt dışı elektrik kullanmak veya bundan dolayı yaşanan kesintilere müdahale etmek için kıranların, bilerek veya bilmeyerek kendi çocuklarının da hayatını tehlikeye soktuklarını ifade etti.
Kimsenin buna hakkı olmadığını belirten İşlek, kilidi kırık ve kapağı açık pano gören duyarlı vatandaşların, ‘444 8 086’ numaralı Dicle Elektrik Çağrı Merkezi’ni arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.
"Çocukları tehlikeye atmayın"
Batman genelinde 2014- 2015 yılarında dışarıdan müdahale ile kırılan 9 bin dağıtım panosunun kilidinin yenisi ile değiştirildiğini ifade eden İşlek, Petrolkent Mahallesinde kapağı açık kalan panoya dokunan ve yaralanan 4 yaşındaki Muzaffer Şahin'e geçmiş olsun dileklerini iletti.
İşlek, “Panoların kilidi, ya bazı mahalle sakinleri tarafından müdahale amacıyla veya hırsızlık amacıyla kırılıyor. Bu son olayda da bir çocuğumuz, bu kişiler yüzünden neredeyse hayatını kaybediyordu. Bu, çok üzücü bir durumdur. Dicle Elektrik Dağıtım olarak sokaklarda bulunan dağıtım panolarının güvenliği konusunda gösterdiğimiz duyarlılığı, müşterilerimizden de bekliyoruz." dedi.
Kilidi kırıldığı için kapağı açık kalan panoların insanlar kadar sokak hayvanlarını da tehdit ettiğine sözlerine ekleyen İşlek, "Son 2 yıl içerisinde dışarıdan müdahale sonucu kırılan 9 bin kilidi yenisi ile değiştirdik. Bu da kaçak kullanım veya diğer sebeplerle günde ortalama 12’den de fazla pano kilidinin kırılması demektir. Ne yazık ki pano güvenliğini sağlama konusunda müşterilerimizden hiç destek görmedik. Çoğu kişi, yanı başında panoların kilidi kırılıp, kapağı açık bırakılırken sessiz kalıyor.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 03BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 04Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 05Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 06Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 07ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 08ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR
- 092.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 10MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 11MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 12850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 13STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 14YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 15TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE




Henüz Yorum yok