ODUNCU, YANGIN TEDBİRLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarına girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri sordu.
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, özellikle Kürt kentlerindeki yangınlara ilişkin ihmalleri ve müdahale yetersizliklerini anımsatarak, Tarım ve Orman Bakanı’ndan 10 kritik soruya yanıt istedi.
DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarının girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri ve yangınlara müdahale konusundaki bölgesel eşitsizliği Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Oduncu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi sundu. Önergede, özellikle Kürt kentlerinde yoğun yaşadığı bölgelerde yangınlara müdahale konusunda geçmiş dönemde gündeme gelen ihmaller de hatırlatıldı.
“MÜDAHALE YETERSİZLİĞİ BÖLGESEL EŞİTSİZLİK ALGISINI GÜÇLENDİRDİ”
Milletvekili Oduncu, Türkiye’de yaz aylarında sıklaşan yangınların sadece çevresel yıkıma yol açmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumsal mağduriyetleri de derinleştirdiğini belirtti. Yangınlara müdahalede yaşanan yetersizlikler ve sonrasında yaşanan destek eksikliklerinin özellikle bazı bölgelerde bölgesel eşitsizlik algısını güçlendirdiğini ifade etti.
Kamuoyunun sıklıkla dile getirdiği şikâyetlere dikkat çeken Milletvekili Oduncu, Kürt kentlerinde yangınlara geç müdahale edildiği, havadan müdahale araçlarının gönderilmediği, yeterli araç ve personelin bulunmadığı, ayrıca afet sonrası desteklerin ya geciktiği ya da yeterli düzeyde sağlanmadığı yönündeki iddiaların ciddiyetle incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”
- 02Cezaevlerinde yaşam koşulları tartışma yarattı
- 03KAPLAN, ''ESNAF İÇİN KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ''
- 04SÖMESTR TATİLİNDE MİNİKLER TİYATRO İLE BULUŞACAK
- 05Nasıroğlu, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda Batman’ın Önceliklerini Masaya Yatırdı
- 06Mor Kiryakus Manastırı’nda Uygulamalı İnceleme
- 07TAYBET İNAN’IN FAİLLERİ BATMAN’DA SORULDU
- 08Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 09Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 10ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 11Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 12Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 13Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 14“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 15HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI




Henüz Yorum yok