Terör Mağduru Öğrenciler Batman'da Sınava Girdi
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için terör olayları nedeniyle Sur, İdil, Kızıltepe ve Cizre‘den gelen bin 100 öğrenci, Batman’da sınav için ter döktü. Öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecanla onlar için dua etti.
YGS için Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın İdil ve Cizre ile Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Batman'a gelen bin 100 öğrenci, kent merkezindeki okullara dağıtıldı. Öğrenciler, sabah tek tek kontrol noktasından geçerek okula alındı. Bazı öğrenci velileri ise okul bahçesinde ve girişinde dua etti. 2 saat 40 dakika süren sınavın ardından sınavdan çıkan Mardin'in Kızıltepe ilçesinden gelen Kadir Ergüven, yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiğini söyledi. Her şeyden önce bir yorgunluğun üzerinde olduğunu belirten Ergüven, "Normal şartlarda dershanelerde etütler olur. Kızıltepe’de bu imkanlardan yararlanamadık. Tabi olaylar olumsuz etkiledi" dedi.
İdil ilçesinden gelen Cengiz Öklü ise sınavın güzel geçtiğini ve umutlu olduğunu söylerken, Diyarbakır’ın Sur ilçesinden gelen Ayşe Aydın da sınavın çok güzel geçtiğini belirtti. Aydın, ”Ben Sur‘dan geldim, sınavım çok güzel geçti, bu kadar beklemiyordum. Ama gönül isterdi ki kendi memleketimde sınava gireyim. Bu da olmadı ama son zamanlarda süren çatışma ortamı da bizleri kötü etkiledi” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok