BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Vali Canalp: “Şehir trafiğini rahatlatacak, altyapısıyla geleceğe hazır bir güzergâh oluşturuyoruz”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Batı Çevreyolu’nda incelemelerde bulundu. Eski Havalimanı Kavşağı’ndan (Eski Tekel Binası önü) başlayıp yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde planlanan yol projesi hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Canalp, projenin trafik yoğunluğunu azaltmanın yanı sıra altyapı açısından da önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti.
''ŞEHİRLER ARASI VE TRANSİT TRAFİĞİ BU YÖNE YÖNLENDİRECEĞİZ''
Batman’ın ana arterine paralel şekilde hem yan hem de ana yol olarak duble yol standardında bir güzergâh oluşturduklarını belirten Vali Canalp, şunları söyledi: “Batman’ın ana arterine paralel şekilde yan ve ana yol olmak üzere duble yol standardında bir güzergâh oluşturuyoruz. Bu sayede şehirler arası ve transit trafik ile ağır tonajlı araçları bu yöne yönlendirerek, Soğançan Kavşağı başta olmak üzere şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağız.” Sadece ulaşım değil, altyapı açısından da kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Vali Canalp, şu ifadeleri kullandı: “Yeni imar alanlarının ihtiyaç duyduğu kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarını kapsayan altyapı çalışmalarını da eş zamanlı olarak yürütüyoruz. Yaklaşık 1 metre çapında borularla 4 bin 200 metre uzunluğundaki hattı inşa ederek bu bölgenin altyapısını uzun yıllar boyunca karşılayacak şekilde yeniliyoruz.”
.jpg)
BELEDİYE İMKANLARIYLA %50 TASARRUF SAĞLANDI
Batman Belediyesi BASKİ Müdürü Murat İşcan ise yürütülen çalışmaların tamamının belediyenin kendi imkânlarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, şunları kaydetti: “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda başlattığımız bu projede 4.200 metre uzunluğunda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı döşedik. 30-35 yıldır bu çapta bir altyapı çalışması yapılmamıştı. Kullanılan tüm malzemeler belediyemiz tarafından temin edildi, işçilik ise tamamen belediye personelimizce sağlandı. Bu sayede hem maliyetleri düşürdük hem de daha sağlam ve uzun ömürlü bir altyapı oluşturduk.” Projenin ihale yöntemiyle yapılması durumunda yaklaşık 70 milyon TL’ye mal olacağını ifade eden İşcan, belediyenin kendi kaynaklarıyla bu işi 30-35 milyon TL aralığında tamamladığını ve %50’ye varan bütçe tasarrufu sağladıklarını söyledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 022025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 03MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ
- 04Vali Canalp’ten Dünya Engelliler Günü mesajı
- 05BATMAN SIFIR ATIKTA SINIR TANIMIYOR
- 06ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ORTAK FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 07TIMOKLULAR’DAN MESİRE ALANI ÇALIŞMASI
- 08AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 0932 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 10HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 11METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 12Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı
- 13İSVEÇ'TE BATMANLI YILDIZ'A ÖNEMLİ GÖREV
- 14ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 15EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI




Henüz Yorum yok