81 ilin kültürü Batman’da buluştu
Her ilde bir okulun üstlendiği Batman’da da Karatay Ortaokulu öğretmeni ve öğrencilerinin üstlendiği 81 ilin kültürünün buluştuğu ‘Çemberimde Gül Oya’ sergisi il kültür merkezi fuaye salonunda düzenlendi.
Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Kültür Ve Turizm Müdür Vekili M.İhsan Aslanlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışı kurdelesinin kesilmesiyle gerçekleşti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından 81 ilin kültür ürünlerinin sergilendiği stantları gezen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Proje İl Koordinatörü Zeynep Kayaalp’tan bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti.
Stantların gezilmesinin ardından Kültür Merkezinin A salonunda proje ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. 11.00 ile 19.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak sergiyi Vali Azmi Çelik’in Eşi Emel Çelik de gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
‘Çemberimde Gül Oya’ sergisiyle ilgili konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “E- twinning projesi kapsamında 81 ildeki öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanmış bir proje. Çok farklı ve zengin bir çalışma, hemen hemen tüm illerimizi burada simgesel boyutta temsil eden materyaller var. Öğrencilerimizin 81 il hakkında bilgi sahibi olma imkanı bulması ve bu çalışmada yer alması çok anlamlı.” dedi.
Kurtaran, çalışmaya katkı sunan öğrencilere kitap hediye edip, bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”
- 02Cezaevlerinde yaşam koşulları tartışma yarattı
- 03KAPLAN, ''ESNAF İÇİN KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRECEĞİZ''
- 04SÖMESTR TATİLİNDE MİNİKLER TİYATRO İLE BULUŞACAK
- 05Nasıroğlu, Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda Batman’ın Önceliklerini Masaya Yatırdı
- 06Mor Kiryakus Manastırı’nda Uygulamalı İnceleme
- 07TAYBET İNAN’IN FAİLLERİ BATMAN’DA SORULDU
- 08Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 09Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 10ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 11Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 12Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 13Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 14“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 15HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI




Henüz Yorum yok