Esnaftan fahiş elektrik faturalarına tepki: Faturalar canımızı yakıyor
Batman’da, son aylarda yüksek elektrik faturaları ödediklerini ifade eden esnaf, elektrik giderlerinin can yakar hale geldiğini söyledi.
Elektrik şirketinin yüksek faturalar kestiğini iddia eden esnaf, yetkililerin bir denetim mekanizması geliştirip soruna ivedilikle çözüm bulmasını istedi.
30 yıldan fazladır esnaflık yaptığını, elektrik faturalarının hiç bu kadar yüksek gelmediğini belirten beyaz eşya satıcısı Mansur Zariç, iş yerinde klima kullanmamasına rağmen faturasının yaklaşık bin lira geldiğini belirtti.
Mansur Zariç
“Elektrik giderleri canımızı yakıyor”
Esnafların elektrik faturasına ve kiraya çalışır hale geldiğini dile getiren Zariç, “30 yıllık esnafım, ilk defa bu dönemde elektrik rakamları canımızı yakmaya başladı. Bu dükkânımızın bir aylık elektrik gideri 998 liradır. Beyaz eşya satıcısıyım, sırf tasarrufu sağlayabilmek için kendi iş yerinde klima kullanmıyorum. Buna karşılık bana gelen elektrik faturası yaklaşın bin liradır. Çoğu esnaf dükkân kirası ve elektrik faturası ödüyor. Elektrik giderleri artık canımızı yakıyor. Bu konunun ilgililer tarafından çözülmesini istiyoruz.” dedi.
Habip Ok
“Faturamız yüzde 100’ün üstünde geldi”
Esnafın salgın sürecinden etkilendiği bu dönemde elektrik faturalarında dengesiz bir artış olduğunu ifade eden giyimci esnafı Habip Ok, elektrikte indirim beklerken yüzde 100’ün üstünde bir artışla karşılaştıklarını kaydetti.
“Salgının olumsuz etkisi ile beraber daha önce 2 bin 200 lira civarında ödediğimiz elektrik faturası 5 bin 500 civarında geldi.” diyen Ok, “Elektrik faturalarımızı zamanında ödemediğimiz takdirde elektriklerimizi kesebiliyorlar. Bu pandemi sürecinde zaten çok zor bir süreçten geçiyoruz. Müşteri yok. Akşama kadar oturuyoruz. Böyle bir zamanda elektriğe yüzde 15 zam yapıldı fakat elektrik faturamız yüzde 100’ün üstünde geldi. Bu nasıl bir artıştır. Devletin buna bir çözüm bulup denetlemesini ve bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bölgemiz barajlarla doludur. Elektrikte indirim beklerken faturalarımız yüzde 100 artarak geliyor. Bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Malik Bal
“Yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz”
Elektrik faturalarının bu ay neredeyse 2 buçuk kat artarak geldiğini öne süren bir diğer esnaf Malik Bal ise şunları söyledi:
“Geçen ay ile bu ay arasında tükettiğimiz elektrikte hiçbir fark olmamasına rağmen bu kadar yüksek gelmesine anlam veremedik. Bu konuda elektrik dağıtım şirketine denetleme yapılmasını istiyoruz. Esnaf olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bir de üstüne yüksek elektrik faturalarıyla karşılaşmamız bizi çok kötü etkiliyor. Geçen ay ev faturam 250 lira iken bu ay ise 600 liraya yakın geldi. Mağazanın ise bin ile bin 200 arası gelirken şu anda 3 bin civarında geldi. Yetkililerin buna çözüm bulmasını rica ediyoruz.”
Rıdvan Çiftçi
“İndirim beklerken faturaların yüksek gelmesine anlam veremiyoruz”
Salgın sürecinde indirim beklerken yüksek elektrik faturalarına maruz kaldıklarını vurgulayan esnaf Rıdvan Çiftçi, “Bu ay elektrik faturalarımız çok yüksek geldi. Bu salgın sürecinde normalde indirim beklerken faturalarımız çok yüksek gelmesine anlam veremiyoruz. Kime sorsam herkese yüksek elektrik faturaları gelmiş. Geçen ay 261 lira olan faturam bu ay 363 lira geldi. Evimde klima da yok. Normal bir evde olması gereken eşyalarım var. Klimasız bana böyle bir fatura geliyorsa Allah kliması olanlara yardım etsin. DEDAŞ’ı denetleyen yok. Yetkililer yüksek gelen faturaları gözden geçirsinler.” dedi.a
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDE ÖZEL ETKİNLİK DÜZENLENECEK
- 02EĞİTİM-BİR-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN 20. YIL VEFA BULUŞMASI
- 03REKOR VE ŞAMPİYONLUK RUKEN’İN
- 04OYMATAŞ OSB’DE ARSA TAHSİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI
- 05KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRÜYOR
- 06Şerzan Kurt Öykü Ödülleri 2025 sonuçları açıklandı
- 07Uyanık, "Esnafın sorunları büyüyor, Oda Yönetiminde yenilenme zorunlu"
- 08TPAO BULVARI ÇEVRESİNDEKİ SU SIZINTISINA HIZLI MÜDAHALE
- 09Esnafa %24’e varan araç indirimi
- 10ÇOCUK HASTALARA FONKSİYONEL HASTA YATAĞI DESTEĞİ
- 11TEMİZLEME VE VİDANJÖR ARACI HİZMETE GİRDİ
- 12Hasankeyf’te unutulan lezzet “Nane Şileki” yeniden hayat buldu
- 13MAKİNE İKMAL 3,5 YILDA 23 BİNİ AŞKIN İŞLEM GERÇEKLEŞTİRDİ
- 14YAPAY ZEKÂ VE DRONLARLA KAÇAK ELEKTRİK AVI
- 15İL BAŞKANI YILMAZ’DAN ESNAF KREDİLERİ İÇİN ACİL ÇAĞRI








Henüz Yorum yok