13 katlı bina kayma nedeniyle tahliye edildi
- BATMAN'ın Belde mahallesinde yer altındaki su sızıntısı 13 katlı bir binanın 40 santim kaymasına neden oldu. Belediye ekipleri 28 daire bulunan apartmanı tahliye ederken, sızıntını kaynağını araştırmaya başladı.
Siirt-Batman çevre yolunun bir bölümündeki su sızıntısı, Belde mahallesi sakinleri arasında paniğe yol açtı. Belde mahallesinde yaklaşık 9 yıl önce temeli atılan 13 katlı binada 40 santimlik kayma tespit edilmesi üzerine bina sakinleri tahliye edildi. Belediyeye başvuran apartman sakinlerinin talebi üzerine çevrede su sızıntısı kaçağını arayan ekipler, Batman-Siirt çevre yolunun altında su kaçağı tespit etti. 6 metre derinlikte suya rastlanılan çevre yolu paralelindeki bir sokak trafiğe kapatıldı. Tahliye edilen 28 dairenin olduğu bina yöneticisi Osman Aksoy, yer bilimcileri ile jeoloji mühendislerinin binada incelemelerde bulunduğunu söyledi.
1 kilometrelik alandaki yapıların birçoğunun su sızıntısından kayabileceğini de ifade eden Aksoy, "Binayı tahliye ettik ama halen su sızıntısına önlem alınmış değil. Fore kazıklar çakıldığı halde su kaynağına önlem alınmadı. Mağdur durumdayız. Her an binamız ile çevresindeki diğer yapılarda çökme tehlikesi yaşanabilir. Su sızıntısına önlem alınmasını istiyoruz" dedi.
ÇEVRE YOLU ALTINDA SU SIZINTISI
Ağır tonajlı araçların geçtiği Batman-Siirt çevre yolunun altında su sızıntısı tespit eden Batman Belediyesi ekipleri, su kaçağını tespit etmek için alanın bir bölümünde kazı yaptı. Kazı sırasında doğalgaz hattındaki sızıntı belediye görevlilerine zor anlar yaşattı. Kendi imkanları ile doğalgaz şebekesini onaran ekipler, Batman-Siirt çevre yoluna bitişik sokakta 6 metre derinliğinde suya rastladıklarını ve su kaynağının nereden geldiğini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ
- 02PETROLSPOR ZİRVE YARIŞINDA TÖKEZLEDİ. 2-0
- 03BATMAN VAKFI’NDA ÖNEMLİ ZİYARETLER
- 04ÜÇ AYRI KAZA : 6 YARALI
- 05Kayıp yakınları 714’üncü haftada Güler’i andı
- 06Afrodit İç Giyim Mağazasında büyük kış indirimi başladı
- 07TPAO Mükerrem Tural Voleybol Finali Nefes Kesecek
- 08HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 10BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 11Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 12Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 13Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 14ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 15ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok