SİTEDE 2000 ARAÇ VAR AMA SATIŞ YOK
Batman Oto Galericiler esnafları gazetemize yaptığı açıklamada, Türkiye'de zamanında alınan tedbirlerle salgının büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtti.
Bütün sektörlerde olduğu gibi otomotivin de süreçten ciddi oranda etkilendiğini belirten Garzan otomotiv sahibi Cihat Garzanlı, Covit 19 ülkemizde 11 mart tarihinden sonra yaklaşık 2.5 ayık süreçte dükkanlarımızı hiç açmadık.insanların sokağa çıkamadığını, bu nedenle ikinci el araç satışlarının durma noktasına geldiğini söyledi. Bayramı atlattıktan sonra normalleşme süreci ile birlikte piyasalar açıldı.Sitenin içinde araçlar yok sattı.
Virüs görülmeden öncede fiyatlar artıştaydı. Salgın süreci ile birlikte sıfır araçların piyasaya girmemesinden dolayı ikinci el araçlara rağbet arttı. Fiyatlar yüzde 70-80 oranında arttı. İkici el araçların fiyatlarını artışından yana değiliz, bizi çok etkiledi.50 bin tlye araç herkes alabiliyorken, bugün o 50 bin tl lik araç70-80bin tlye çıktı, alım gücü azaldı vatandaşın Sıfır ve ikinci el araç sektörünü hareketlendirmek için kamu bankaları tarafından taşıt kredisi kampanyalarının başlatıldığını anımsatan garzanlı, yerli üretim sıfır araçlarda yüzde 0,49, ikinci el araçlarda ise yüzde 0,82 faizle kredi imkanı getirildiğini kaydetti. Garzanlı, darboğazda olan sektöre büyük hareket getiren kredi desteğini özel bankalardan da beklediklerini ifade etti.
Piyasada oluşan fiyatlara değinen Garzanlı, şöyle devam etti: "Burada tek sıkıntı ikinci el araçlardaki fiyatların yükselişi. Maalesef biz de bu yükselişe hiçbir anlam veremiyoruz. Önceden bu artışı dolar, avro ve benzindeki artışlara bağlıyorduk ama bunlarda da afaki artış olmadı. Hatta benzinde düşüş oldu. İkinci el araçlardaki fiyat yükselişlerinin bir türlü önüne geçemiyoruz. Öyle bir hale geldi ki ikinci el araçların fiyatları, sıfır araçların fiyatlarını geçmeye başladı. Sıfır araç bayilerinin ciddi anlamda ikinci el araç alıp satması ve internet sitelerinin araçlara fiyat biçmesi bu işi bu aşamaya getirdi."

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ŞAHİN: ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ
- 02BATMAN’DA ÜCRETSİZ KİTAP DÖNEMİ
- 03BESOB Başkanı Kaplan’dan KOSGEB İl Müdürü Fidan’a Ziyaret
- 04KÖRÜK MAHALLESİNE 24 DERSLİKLİ YENİ İLKOKUL
- 052025’te Kaldırım İşgallerine yönelik 2.374 İşyerine Denetim
- 06MÜSİAD’DAN GELECEK PERSPEKTİFİ
- 07Vali Canalp’ten Dünya Engelliler Günü mesajı
- 08BATMAN SIFIR ATIKTA SINIR TANIMIYOR
- 09ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ORTAK FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 10TIMOKLULAR’DAN MESİRE ALANI ÇALIŞMASI
- 11AMATÖR LİG C GRUBUNDA NEFES KESEN HAFTA
- 1232 NOKTADA 24 KM AYDINLATMA HATTI TAMAMLANDI
- 13HASANKEYF MÜZESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
- 14METRUK YAPILAR YIKILDI, KENT DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR
- 15Batman Vakfı, yeni dönemde ulusal hedefler ve iş birliklerine odaklandı




Henüz Yorum yok