Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
Valilik, Batman Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Evde Sağlık Hastaları ile El Ele Projesi” ve “Evde Sağlık Okulu Projesi” kapsamında düzenlenen eğitim programına katılan hasta yakınları için belge takdim töreni gerçekleştirildi.
Evde sağlık hizmetlerinin yalnızca hastane ortamıyla sınırlı kalmaması gerektiği anlayışıyla hayata geçirilen bu projelerle; özellikle hareket kısıtlılığı bulunan ve yatağa bağımlı yaşayan bireylerin ev ortamında, uygun koşullarda sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmakta.
Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde yürütülen; Türkiye’de ilk kez sadece Batman’da uygulanmak üzere, yatağa bağımlı yaşayan çocuk hastalar ile hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmak, konforlarını yükseltmek ve ailelerine destek olmak amacıyla yıl içerisinde 40 çocuk hastaya ve 60 yetişkin hastaya hasta yatağı desteği sağlanacak. Projenin başlangıcından bu yana ise Batman’da toplamda 645 hastaya fonksiyonel hasta yatağı hizmeti sunuldu. Açılış konuşmaları ve bilgilendirme sunumlarının ardından, eğitim programına katılan hasta yakınlarına katılım belgeleri takdim edilmesiyle program sona erdi. Programa; Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Solmaz, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Feyat Tunç, sağlık çalışanları ile hasta yakınları katılım sağladı.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 02Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 03Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 04Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 05“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 06HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 07Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 08Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 09UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 10Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 11Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 12ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 13YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ
- 14BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 15Hasankeyf’te zeytin devrimi




Henüz Yorum yok