ÜNİVERSİTEDE İDARECİLERE SEMİNER VERİLDİ
Batman Üniversitesinde idarecilere seminer verildi
Batman Üniversitesinde Batı Raman Yerleşkesinde Öğretmen Akademisi Buluşma Programı kapsamında “Pandeminin Çocuk ve Gençlerin Ruh Sağlığı Üzerine Etkisi ve Okullarda Bu Sorunların Tanınarak Çözümü” konulu bir konferans düzenlendi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Veysi Çeri’nin konuşmacı olduğu konferansa Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların müdür ve müdür yardımcıları katıldı.
Pandeminin çocuk ve gençlerin ruh sağlığı üzerine etkisinin neler olduğundan ve okullarda bu sorunların çözümü ile ilgili neler yapılabileceğinden söz eden Doç. Dr. Veysi Çeri, ülke nüfusunun üçte birini çocukların oluşturduğunu belirterek çocukların psikolojilerinin önemine ve çocuklara karşı olan sorumluluklarımıza dikkat çekti.
Çocuklarda görülen anksiyete bozukluğuna değinerek ders başarısında düşüş, aileyi kaybetme duygusu, hastalık korkusu, ailede hastalığa yönelik psikolojik baskı, bulantı, kusma, bayılma, sık sık tuvalete gitme gibi birçok rahatsızlıklar görüldüğünü belirten Çeri, ayrıca çocuklarda sosyalleşme fobisinin oluştuğunu ve beraberinde arkadaş edinememe, iletişim kuramama, depresyon, çarpıntı ve sıkıntı hislerinin de görülebildiğini söyledi.
Okullarda Okul Sağlığı Ruh Merkezleri oluşturularak öğrencilerin dikkatle izlenmesi gerektiğinin altını çizen Çeri, hastalığın tedavisi için erken teşhisin çok önemli olduğunu ifade etti. Bu konuda yöneticilere ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü anlatan Çeri, “İzle-Dinle-Bağ Kur” yöntemleri ile PDR servisine ve aileye ilgili bilgilendirmeler yapılıp, tedavi sürecinin hızlandırılması gerektiğini kaydetti.
Seminer, katılımcı sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok