
Hırsızlar derelerin bariyerlerine dadandı
Devlet Su İşleri (DSİ) Batman 103. Şube Müdürlüğü tarafından İluh Deresi ile Şakuli Deresi üzerinde yapılan 2 bin 275 metrelik beton korkuluk çalışması Mart 2016 yılında başlamış Mayıs 2016 yılında da tamamlanmıştı.
Derelerin etrafında yapılan bariyerlerde bulunan demir parçaları ve betonların çalınması yapılan çalışmalar heba ediyor. Batman kent merkezinde yaşanan hırsızlık vakalarına böylesi bir vakanın da eklenmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.
Derelerin etrafında yüklü miktarda parayla yapılan bariyerlerin heba edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren vatandaşlar, hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini söylediler.
"Hırsızlara caydırıcı bir ceza gelmiyor"
Yaşanan hırsızlık vakalarına tepki gösteren vatandaşlardan Habeş Seyit, "Yıllarca İluh Deresi sorun oldu. Dere hem kazalara davetiye çıkardı hem de pislik yuvası oldu. Islah çalışmaları kapsamında bir bariyer koydular. Bu yapılan bariyerler sağlam yapılmayınca hırsızlar tarafından fırsat oldu. Bazı kişiler bariyerlerdeki betonları alıp evlerine parke taşı olarak kullanıyorlar. Ayrıca hırsızlarda demirleri çalıyor. Hırsızlara caydırıcı bir ceza gelmiyor." dedi.
Seyit, "Bu bariyerleri yapan kişilerinde hatası çok var. Böylesi basit ve işe yaramayan bariyerler yapılırsa hırsızlara da davetiye çıkartılıyor. Yetkililerin buraya bir çare bulmalarını istiyoruz. Hırsızların bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Hırsızlar gündüz vakti ellerini kollarını sallayarak hırsızlık yapıyorlar. Gündüz vakti gelip bu bariyerlere balyozla vurup demirleri götürüp hurdacılara satıyorlar. Yazık günahtır bu bariyerler için dünya kadar para verdiler hepsi boş yere. Basit yapıldığı için alıp götürebiliyorlar." ifadelerini kullandı.
Hırsızların Batman'da azdığını belirten vatandaşlardan Abdulvehap Batum, "Burası bozulmuş. Bazı kimseler memleketi bozmakla uğraşıyor. Bu bariyerlerin malzemesi ve demirini çalıyorlar. Duyarsız kişiler çöplerini dereye atıyor. Derenin pis kokusundan millet rahatsız oluyor. İluh deresi daha önce bariyersizdi şimdi yapılan bariyerler sahte çıkmış. Çok basit yapıldığı için hırsızlar gelip demirlerini çalıyorlar. Hırsızlar Batman'da azmış. Geçen sene 40 adet küçükbaş hayvanımızı çaldılar ne kadar uğraştıysak da hırsızlar bulunamadı. Bu bariyerlerin güzel bir şekilde tekrar yapılmasını istiyoruz. Hırsızlara caydırıcı cezaların verilmesi gerekir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da Büro Memur-Sen Kadın Kolları Kadınlarla Buluştu”
- 02“ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIMIZIN DERDİYLE DERTLENMEK”
- 03AKKUŞ'TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜNE DAVET
- 04HALK OTOBÜSLERİNE ZAM GELDİ
- 05CHP’Lİ SEZGİN TANRIKULU BATMAN’A GELİYOR
- 06DEMİR AİLESİNİN ACI KAYBI
- 07KAYIP YAKINLARI 700 HAFTADIR ADALET ARIYOR
- 08DEMİRKALE VE GÜN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 09Milletvekili Kutevi’nden yürüyüşe davet
- 10 10 YETİM VE DUL AİLEYE İNEK BAĞIŞINDA BULUNDU
- 11MHP İl Başkanı Çetin’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
- 12PETROLSPOR’DAN 3 GOL 3 PUAN!
- 13Ezdi Halkı Barış Sürecinde Sesini Duyurmak İstiyor
- 14Batman’da dış asansör kazası;68 yaşındaki vatandaş yaralandı
- 15BATMAN’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok