
Batman'ın kan ihtiyacının 3'te 2'si diğer illerden karşılanıyor
"Batman'da yıllık 35 bin ile 40 bin ünite kan ihtiyacı hasıl oluyor. Bizim Kızılay olarak Batman’dan aldığımız kan 12 bin ila 13 bin arasıdır. Batman'ın kan ihtiyacının 3'te 2'si diğer illerden karşılanıyor."
Kızılay Batman Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, vatandaşları kan bağışı yapmaya davet etti.
Dr. İpek: "Batman Kızılay kan merkezi olarak Devlet Hastanelerinin, Özel Hastanelerin tüm kan ihtiyacını karşılıyoruz. Yaklaşık olarak ilimiz genelinde yıllık 35 bin ila 40 bin arasında kan ihtiyacı hasıl oluyor. Bizim Kızılay olarak Batman’dan aldığımız kan 12 bin ila 13 bin arasıdır. Yani yaklaşık olarak kan ihtiyacımızın 3’te 2’lik kısmını dışarıdan, diğer illerden temin etmiş oluyoruz." dedi.
-"Öyle bir madde ki tek kaynağı insan, fabrikası yok. Herhangi bir şekilde üretilme imkânı yok." diyen Dr. ipek:
"Bir kişinin Allah rızası için kendi vücudundan bir parça verip başka bir insana can olması demektir. Yani hiçbir şekilde kanın insan dışında bir kaynağı yok. Yani bir şekilde bir iletişim kopukluğu söz konusu. İnsanların kan ihtiyacı karşılandığında bu kanı nasıl karşılandığı hakkında çok az bilgisi var.
Kan ihtiyacı çok önemli bir konudur. Kan ihtiyacı yarın bizim de başımıza gelebilir. Şu anda özellikle kış aylarında, Ramazan aylarında, yazın sıcak günlerinde kan sıkıntısı çekmeye devam ediyoruz. Biz bu konuda herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Çünkü ne kış aylarında ne Ramazan aylarında ameliyatlar, doğumlar, kanser hastalarının kan ihtiyacı durmuyor. Talasemi hastalarının on günde bir kan ihtiyaçları oluyor. Hiçbir şekilde sizin desteğiniz olmadan, canınızdan bir parça vermeden bunu temin etme gibi bir şansımız yok. Duyarlı vatandaşlarımızdan çağrımıza kulak vermelerini ve bu yükün altında olan vatandaşlarımıza yardım etmelerini istiyoruz." dedi. (Muhyeddin BEYCAN)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 011 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 02MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 03Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0419 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 05Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 06“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 07“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 09ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 10YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 11İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 13“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 14VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 15OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
Henüz Yorum yok