
Batman İl Sağlık Müdürlüğünden ebeveynlere uyarı ve tavsiyeler
Eğitim-öğretim döneminde anne ve babaların dikkat etmesi gereken bir takım önemli konuların olduğunu anımsatan Pamukçu, “Dün ilkokul 1. sınıf ve anaokullardan başlayarak okullar açıldı. Öğretmen ve öğrencilerin hasreti bir nebze de olsa giderildi. Bu dönemde anne ve babaların dikkat etmesi gereken konular var. Çocuklar mutlaka maskeli olarak okula gitmeli ve çantalarında yedek maske olmalıdır. Özellikle teneffüs arası, okul giriş çıkışı gibi yoğun etkileşimlerin olduğu zaman ve yerlerde, sosyal mesafe kurallarına mutlaka uyulmalıdır.” dedi.
Çocukların genel temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Pamukçu, “Mümkünse çocuklarımızın, çantasına küçük el dezenfektanı bırakılmalı ve sık sık el yıkama tavsiye edilmelidir. Mümkün olduğunca, çocukları anne ve babalar okula bırakmalı, servisle gidip gelen öğrenciler sık kullanılan yüzeylere dokunulmaması konusunda uyarılmalıdır. Ayrıca okul dönüşü çocuklarımıza banyo ve el temizliği mutlaka yaptırılmalıdır.” diye konuştu.
Herhangi bir hastalık durumunda çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini belirten Pamukçu, “Öksürük, ateş, halsizlik, iştahsızlık gibi soğuk algınlığı belirtileri bulunan çocuklar, okula gönderilmemeli, geciktirmeden sağlık tesislerimize başvurmaları sağlanmalıdır. Eğitimin kesintisiz devam etmesi alacağımız tedbirlere bağlıdır. Tüm çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı dilerim.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 02BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 032 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 04REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 061 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 07MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 08Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0919 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 10Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 11“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 12“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 13BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 14ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 15YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
Henüz Yorum yok