
BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
Batman Belediyesi, kent genelinde kayıp-kaçak su oranlarını azaltmak ve vatandaşlara kesintisiz içme suyu temini sağlamak amacıyla kapsamlı çalışmasını sürdürüyor.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatıyla ileri teknolojiyle donatılmış ekipler, yer altındaki su kaçaklarını hassas dinleme cihazlarıyla tespit ederek hızlı müdahalede bulunuyor.
Ankara’dan gelen ve yaklaşık 3 haftadan bu yana çalışma gerçekleştiren özel ekip, şehre su arzı sağlayan su depolarında debi ölçümü yaparak farklı lokasyonlardaki ölçümlerini sürdürüyor.
Gündüz hat üzerinde yoğunlaşan ve geceleri de hassas akistik dinleme cihazlarıyla alan taraması yapan ekipler, kayıp kaçak su miktarını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.
Batman’ın farklı mahallelerinde 3 haftadan bu yana 56 kilometre uzunluğunda alan taraması gerçekleştiren ve 43 noktada kayıp kaçak su borusu arıza noktası belirleyen özel ekip,
Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü personeliyle koordineli bir şekilde çalışma yürütüyor.
Son olarak Komando Caddesi ile Sağlık Mahallesi 1914. Sokağın kesiştiği noktada yaptıkları fiziki dinleme ve basınç ölçümü sonucunda yer altında meydana gelen su sızıntısını belirleyen ekipler, nokta atışıyla kazı yapılmasını sağlayarak ana su boru hattının daha fazla su kaybını önledi.
Eski altyapı boru hatlarının zamanla korozyona uğrayarak su kayıplarına yol açtığını belirten yetkililer, bu tarz tespitlerin kayıp-kaçakla mücadelede büyük önem taşıdığına dikkat çekerek: “Burada sadece su israfını önlemekle kalmayıp, aynı zamanda enerji ve ekonomik kaynakların da korunmasını amaçlıyoruz. Altyapı hatlarının modernize edilmesi, su şebekesinin daha verimli hale getirilmesi için oldukça önem taşıyor. Halkın mağduriyet yaşamaması için geceli gündüzlü çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01HAZIRLIK MAÇINDA FARKLI GALİBİYET
- 02Vali Canalp, "Batman’da kaçak yapılaşma dönemi kapandı!''
- 03HASANKEYF'TE TARİHE IŞIK TUTULUYOR
- 04TÜNELDE KORKUTAN KAZA
- 05Eğitim-Bir-Sen’den Medeniyet Yolculuğu : Roma’dan Kurtuba’ya
- 06Kaymakam Başar, hane ziyaretlerine devam ediyor
- 07Başkan Şansi’den 500 kişiye istihdam müjdesi
- 08SES’TEN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EMEKÇİLERİNE DESTEK
- 09EZİDİLERİN HAKLARI ALMANYA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
- 10RESUL SAÇAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 11AFRODİT GİYİM’DE YAZ İNDİRİMİ BAŞLADI
- 12Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 13“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 14Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 15Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
Henüz Yorum yok