
2 bin işçi alımına 10 bin başvuru
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle il genelinde istihdam edilecek 2 bin kişi için kura çekimi, İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda noter huzurunda gerçekleştirildi.
Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi. Yapılan kura çekiminin ilk üçünü Milletvekili Özdemir yaptı. Ardından sırasıyla İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve Kültür İl Müdürü İhsan Aslanlı da birer kura çektiler.
Kurada bir konuşma yapan Milletvekili Özdemir, "TYP çerçevesinde 2 bin kişinin kura çekimi bugün sizlerin huzurunda yapıldı. Tabi her proje çerçevesinde müracaatlar arasında ekonomik durumu uygun olan her ailede bir kişi olmak üzere, yani İŞKUR'un genel mevzuatına uygun bir şekilde şu andaki müracaatlar için kura çekildi. Şeffaf bir şekilde yapıldı, hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerde de hep öyle olacak. Vatandaşlar bu konuda rahat ve müsterih olsunlar. 10 bin müracaat içinde 2 bin kişi için kura çekilip, bunların da yedekleri olacak. Uygun olmayan veya işi beğenmeyen zaman zaman oluyor; onların yerine de yedekler de kurayla çekiliyor." dedi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, Toplum Yararına Programı kapsamında il genelinde 2 bin kişinin kamu kurumlarında geçici süreliğine istihdam edileceğini söyledi.
10 bin başvurunun olduğunu belirten Eviz, "Noter ve basın huzurunda bir kura gerçekleştirdik. 2 bin kişilik toplum yararlarına programlarımızın kurası yapıldı. Başvuranlar arasında İŞKUR mevzuatı gereği SSK, tekrar kayıt, mükerrer kayıt gibi kontroller yapıldıktan sonra, kalan uygun vatandaşlarımız arasında kura yapılıyor. 10 binin üzerinde bir başvuru söz konusu, 10 bin arasında 2 bin kişi asil, bin kişide yedek seçilmek üzere güzel bir kura gerçekleşti. İnşallah arkadaşlarımız verimli çalışırlar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 02Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0319 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 04Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 05“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 06“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 07BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 08ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 09YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 10İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 11Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 12“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 13VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 14OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 15ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
Henüz Yorum yok