
Güneş’ten Batman için stratejik talepler
Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Batman’ın kalkınması için iki kritik talebi gündeme getirdi: Batman-Savur-Mardin yolunun karayolu ağına bağlanması ve Sol Sahil Sulama Kanalı’nın tam kapasiteyle devreye alınması.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’na katılan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Batman’ın kalkınması açısından büyük önem taşıyan konuları gündeme taşıdı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen toplantı; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Şura kapsamında söz alan Başkan Arif Güneş, iki temel konuda Batman adına somut taleplerini dile getirdi. İlk olarak Batman-Savur-Mardin yolunun karayolu ağına bağlanması gerektiğini vurgulayan Güneş, “Bu yol tamamlandığında Batman–Mardin arası mesafe 140 kilometreden 60 kilometreye düşecek. Ayrıca Habur Sınır Kapısı’na ulaşım kolaylaşacak, bu da başta Irak olmak üzere komşu ülkelerle ticaretimizi artıracaktır” dedi. İkinci olarak tarımsal kalkınmaya dikkat çeken Başkan Güneş, Sol Sahil Sulama Kanalı’nın tam kapasiteyle faaliyete geçmesinin zorunlu olduğunu belirtti. “Bu kanalın etkin kullanımı, binlerce dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak ve Batman tarımında verimlilik devrimi yaratacaktır” ifadelerini kullandı. Güneş’in bu iki önemli talebi, toplantıya katılan bakanlar ve üst düzey yöneticiler tarafından not alındı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 02Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 03Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 04BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 05Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 06Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 07OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 08FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 09Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 10Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 11Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 12Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
- 13YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 15BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
Henüz Yorum yok