1 Eylül mitingine çağrı
Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek mitinge katışım çağrısında bulundu.
Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılacak “1 Eylül Dünya Barış Günü” mitingine ilişkin Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Gülistan Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Necdet İpekyüz, Eğitim Sen Şube Başkanı Necati Dadak, SES Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, kayyum ile görevinden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir katıldı. Açıklamada, Yunan Şair Yannis Rittos'un "Barış" şiirinin, "Barış sımsıkı kenetlenmiş elleridir insanların/sıcacık bir ekmektir o, masası üstünde dünyanın/Barış, bir annenin gülümseyişinden başka bir şey değildir" dizelerinin yer aldığı pankart açıldı.
'BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ'
Basın açıklaması öncesi konuşan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, barış isteyenleri 1 Eylül'de alanlara çağırarak, "Bugün AKP ve MHP ittifakı halklara savaşı dayatmıştır. Bugün bu ittifak HDP'ye baskıları sürdürüyor ve milletvekillerini tutukluyor ama bunda başarılı olamıyor. Bugün aynı ittifak İmralı'da büyük bir tecrit uyguluyor. Bu tecrit aynı zamanda tüm Türkiye'ye, barışa uygulanmış bir tecrittir. 1 Eylül'de Diyarbakır'da tecride dur diyerek barışın sesini yükselteceğiz" dedi.
'İNADINA BARIŞ İNADINA ÖZGÜRLÜK’
Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan ise Diyarbakır’daki barış mitingine katılım çağrısında bulunarak, "Farklı milliyetlerden ve mezheplerden halkların birbirine karşı düşman edilmeye çalışıldığı bugünlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü sahiplenmek ve barış mücadelesinin tüm dünya halklarına mal etmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirmek için barış ve demokrasi arayışları karşısında şiddeti tek çözüm yolu olarak dayatanlara karşı inadına barış inadına özgürlük talebimizi yükseltmek için içeride ve dışarıda barış mücadelesini devam edeceğiz" diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0142 PARSEL İÇİN TAHSİS SÜRECİ BAŞLADI
- 0240 BİN KOŞAN TAVUK DAĞITILDI
- 03“BARAJ, GÖLET VE KANALLARA GİRMEK ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR”
- 04ARANAN 15 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05KAÇAKÇILIK OPERASYONUNDA 20 ŞÜPHELİYE İŞLEM
- 06PETROLSPOR, TEKNİK DİREKTÖR KOÇAK İLE ANLAŞTI
- 07BESOB’DA GÖREV DEĞİŞİMİ : YENİ BAŞKAN MEHMET TEKİN
- 08SAADET PARTİSİ'NDE MAYIS AYI DİVAN TOPLANTISI YAPILDI
- 09TARIM KREDİ MARKETİ TPAO YERLEŞKESİNDE HİZMETE AÇILDI
- 10“ALKOL VE UYUŞTURUCU ETKİSİNDE İŞLENEN SUÇLARIN CEZASI AĞIRLAŞTIRILACAK”
- 11ŞANSİ: “BAYRAM BOYUNCA GÖNÜLLERE DOKUNDUK”
- 12235 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ TAŞINDI
- 13ÇEKİN'DEN ÇOCUKLARA İLHAM VEREN KİTAP
- 14MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YAZ ŞENLİĞİ
- 15TIMOK'TA BİRLİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI




Henüz Yorum yok