
TÜRKİYE’DE BİR İLKİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ
TÜRKİYE’DE BİR İLKİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ
Türkiye’de ilk defa Batman Belediyesi’nce hayata geçirilecek proje sayesinde ‘yaya kaynaklı can kayıplarının’ minimum seviyeye indirilmesi hedefleniyor.
İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yaya önceliği mottosuyla hayata geçirilen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” ve “Trafikte Sıfır Can Kaybı” projelerinin ardından Batman Belediyesi kentte çıtayı bir tık daha yükseltti.
Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, gece meydana gelen/gelebilecek olası yaya kazalarını önlemek amacıyla 1 yıllık Ar-Ge çalışmasını tamamladı.
Kent genelinde gerçekleştirdiği ‘Led Işıklı Yaya Geçidi’ sistemi ve ‘Sinyalizasyon Direklerinin Led Işıklarıyla’ giydirilmesi çalışmasıyla trafik ışıklarının görünürlüğünü artıran Batman Belediyesi, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan ve Ziya Gökalp, Sağlık ve Pınarbaşı mahallelerini birbirine bağlayan İluh Devlet Hastanesi önünde pilot uygulama çalışmasını değerlendirecek. Çalışmalar olumlu sonuç verirse Batman geneline de yaygınlaştırılacak.
AYKOME (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan proje ile Batman’ın 5 farklı lokasyonunda bulunan kavşak ve yaya geçitlerinde; gece ve sisli ortamda araçlar, yolun karşısına geçmek isteyen yayaları rahatlıkla görebileceği gibi geçiş hakkı da tanıyacak.

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 02Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 03BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 04HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 05‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 06İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 07İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 08VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 09ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 10MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
- 11MADDE BAĞIMLILARINA YÖNELİK TEDAVİ KOMPLEKSİ
- 12ŞÜPHELİ ARAÇTA ARAMA YAPILDI
- 13Batman Belediyesinden madde bağımlılığına karşı kültürel seferberlik
- 14DİŞ HASTANESİ 2026'DA HİZMETTE
- 15ZORAVA'NIN KAYIP HİKAYESİ
Henüz Yorum yok