
Doç. Dr. Alpaslan Terzi’den, kasık fıtığına ilişkin bilgi
Batman Medicalpark Hastanesinin Genel Cerrahi Kliniğinde görev yapan Doç. Dr. Alpaslan Terzi, kasık fıtığına ilişkin bilgi verdi.
“AÇIK VE KAPALI YÖNTEM UYGULUYORUZ”
Kasık fıtıkları çok yaygın görülen bir cerrahi hastalık grubudur. Çeşitli ülkelerde yapılan bilimsel verilere göre insanların yaklaşık % 5’inde kasık fıtığı görülür. Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülür. Kasık fıtığı ile ilgili modern cerrahi 19. yy.’da başlamıştır. Ancak yaklaşık 40 yıl önce fıtıklardagreftli dönem başlamıştır. Bu teknikte fıtık alanına greft (yama) yerleştirilmektedir. Günümüzde hemen hemen tüm kasık fıtığı ameliyatları greft konularak yapılmaktadır. Ancak son 10 yılda açık cerrahiye alternatif olarak laparoskopik (kapalı yöntem) kasık fıtığı cerrahisi dünyada yaygınlaşmaya başlamıştır. Biz de kliniğimizde hem açık hem kapalı yöntemi kullanmaktayız. Ancak daha konforlu olması, ameliyat sonrası ağrının az olması nedeniyle laparoskopik yöntemi daha sık yapmaktayız. Laparoskopik yöntemi 2008 yılında Belçika’da eğitim alarak öğrendim ve 9 yıldan beri yapmaktayım. Batmanda da 6 aydan beri laparoskopik yöntemi yoğun olarak yapmaktayız” dedi.
AMELİYAT İZİ KALMIYOR
Kapalı yönteme ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Alpaslan Terzi “Özellikle daha önce açık yöntem ile ameliyat olup fıtığı tekrarlayanlarda ve iki taraflı kasık fıtığı olanlarda altın standart yöntem olarak kabul edilmektedir. Bu yöntem karında 3 adet milimetrik kesi ile yapılmakta ve ameliyat sonrası hemen hemen karında iz kalmamaktadır. Hastalar ameliyatın ertesi günü taburcu edilmektedir ve birkaç gün içinde günlük hayattaki işlerini rahatlıkla yapabilmektedirler” bilgisini paylaştı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok