BEKA*DER Kaldığı Yerden
Yakın bir zamanda TRT Kürdi ekranlarında yayınlanması beklenilen sunuculuğunu ve editörlüğünü Ferit Tunç’un yaptığı programın bu haftaki konuk Sivil Toplum Kuruluşu BEKA*DER oldu. Merkezi Batman’da bulunan BEKA*DER, sosyal sorumluluk projelerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Geçmiş yıllarda birçok sosyal projelerde yer alarak adını duyuran BEKA*DER, üyeleriyle birlikte tekrar faaliyete geçti. Faaliyete geçer geçmez örnek bir projeye imza atan dernek, soluğu Gercüş ilçesine bağlı Sileybine (Kömürcü) Köyünde aldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Sileybine köyüne giden dernek üyeleri, sağlık taraması yaparken köy okulunda okuyan çocuklara da mont, bot, kazak ve pantolondan oluşan giyim yardımında bulundu.
“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ YİNE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”
Derneğin Başkan vekili Dr. Ayhan Alphan, İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle köyü küçük çaplı chek up’dan geçirip, okuldaki öğrencilere kişisel hijyen el yıkama ve ağız hijyeni eğitimleri verildi. Ayrıca dernek olarak okulun tüm çocuklarına giyecek hediyelerinde bulunduk. Hem çocuklar mutlu oldu hem de bizler. Dernek olarak geçmişte yaptığımız sosyal sorumluluklarımıza bir aradan sonra bugün itibariyle tekrar başlamış bulunmaktayız. Derneğimizin tüm üyeleriyle inanıyorum güzel Batman’ımız için geçmişte olduğu gibi yine güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
PAMUKÇU’DAN TEŞEKKÜR
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ise dernek üyelerine teşekkür ederek, “BEKA*DER Derneği, Sileybine köyünde İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle sağlık taraması yapmak istediklerini bizlere ilettiler. Müdürlük olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldığımız için oldukça mutlu olduk. Derneğe üye olan doktorlarla ve İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren doktorlardan oluşan bir ekip Sileybine köyüne giderek orada bütün köy halkını sağlık taramasından geçirdiler. BEKA*DER Derneği’nin bu örnek sosyal sorumluluk projesinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI
- 02KAPLAN'DAN ''YEREL ESNAFA DESTEK'' ÇAĞRISI
- 03SASON'DA ARICILARA BÜYÜK DESTEK
- 04Belediyeden Vergi Ödemesi Uyarısı : Son Gün 31 Mayıs
- 05SASON'DA JANDARMADAN HIRSIZLIK UYARISI
- 06DURDURULAN ARAÇTAN 20 KİLO SHUNK ÇIKTI!
- 07BAŞKAN KAPLAN, TESK GENEL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ
- 08BATSO’DA KADIN GİRİŞİMCİLERE E-TİCARET VE HİBE DESTEĞİ SEMİNERİ
- 09DEV SİBER OPERASYONDA 88 TUTUKLAMA
- 10''SESSİZ KALIRSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDECEĞİZ''
- 11HAŞERELERE KARŞI GECE GÜNDÜZ İLAÇLAMA
- 12HASANKEYF BAHAR ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 13KAPLAN “HUZUR ORTAMI EKONOMİK KALKINMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
- 14ENGİN KARTAL'DAN ''SON ADIM''
- 15BAYRAM ÖNCESİ OTOGAR DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok