
Hasankeyf’te 7 tarihi eser taşınacak
Hasankeyf’te 7 tarihi eser taşınacak
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınmasına ilişkin çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, ilçede 7 tarihi yapı daha yeni yerleşim bölgesine taşınacak.
Batman’ın Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınmasına ilişkin çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor. Çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, ilçede 7 tarihi yapı daha yeni yerleşim bölgesine taşınacak.
Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’te tarihi yapıların taşınmasına yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede, yakın zamanda taşınması planlanan Artuklu Hamamı için yol çalışması yapılıyor. Tarihi kalenin koruma altına alınması için ise Dicle Nehri kenarından kale penceresine kadar dolgu çalışması yapılıyor. İlçede, taşınmasına karar verilen 7 tarihi yapı ile ilgili çalışmaların yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.
7 TARİHİ YAPI TAŞINACAK
İlçedeki çalışmaları yakından takip eden Aktivist Ömer Güzel, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “Kalenin güçlendirilmesi için barajdan etkilenmeyecek bir şekilde yükseltip üst tarafa kadar hemen hemen küçük sarayın penceresine kadar dolgu ile yükseltilecek. Onunla ilgili şuan da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Hasankeyf’teki bütün çalışmaların 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması için yoğun çaba gösteriliyor. Artuklu Hamamı önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Zeynel Bey Türbesi’nin taşındığı gibi taşınacak. İmam Abdullah Türbesi ve Kale Kapısı önümüzdeki 2 ay içerisinde çalışmalar bittikten sonra tanışacaklar. Diğer eserlerin taşınması ile ilgili de Dicle Nehri’nin diğer tarafında yeni bir köprü yapılıyor. Güçlü bir köprü yapılıyor. Çünkü onun üzerinden El Rızık Camisi minaresi, Sultan Süleyman Camisi minaresi ve Mevlana Camisi geçirilecek” dedi.
Yeni yerleşim bölgesinde 700 konutun yapıldığını da anlatan Güzel, “Bu konutlar tamamlandıktan sonra da vatandaşlar oraya taşınacaklar. Bu taşınma da başladıktan sonra yeni bir Hasankeyf’te yeni bir hayata başlayacağız” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 02VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 03OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 04ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 05HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 06JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 07Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 08İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 09İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 10DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 11DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 13HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 14BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 15MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
Henüz Yorum yok