
Batman'da "Uluslararası Yarı Maratonu" düzenlendi
Batman Belediyesi bünyesinde ilki düzenlenen "Halk Koşusu" ile "Uluslararası Yarı Maratonu" 2 ülkeden 411 atletin katılımıyla gerçekleşti.
Kozluk ilçesine bağlı Samanyolu Köyü'nden başlayan 21 kilometrelik maratona, Etiyopya'dan katılan Getuye Gelaw erkeklerde birinci olurken, Türkiyeli atlet Serkan Kaya ikinci, Etiyopya'dan katılan Fetene Alemu Regesa ise üçüncü oldu.
Kadınlarda Esma Aydemir birinci, Şeyma Yıldız ikinci, Fadime Çelik ise üçüncü oldu. 65 yaş üstü kategoride ise yarışmayı Kıbrıs Gazisi Hasan Uludağ birincilikle tamamladı.
Halk Koşusuna katılan sporseverler ise Batman Park AVM’den Belediye önüne kadar 3 kilometrelik bölümü tamamlamak için ter döktü.
Maratona Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Hacı Murat Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da katıldı.
Gazetecilere açıklama yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Uluslararası Yarı Maraton'un, İstanbul, Antalya, Trabzon ve Mersin'den sonra Türkiye'de yapılan beşinci maraton olduğunu söyledi.
Maratonun kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz, "Demek ki huzur olunca her şey oluyor. Bize düşen de şehrimizin huzuruna sahip çıkmak, şehrin güzelliklerine sahip çıkmak. Batman'ın genç bir nüfusu var. Spor yapılan bir şehir olmak istiyoruz, spor kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim buna ihtiyacımız var. Batman potansiyeli olan bir şehir buradan Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları çıksın istiyoruz. Gençlerimize imkan ve fırsat verildiğinde başarı zaten geliyor. Batman güzel, huzurlu, yürekli, vatanına milletine sevdalı olan vatandaşlarımızın olduğu bir şehirdir. Bize de düşen bu şehre hizmetin en iyisini sunmak." dedi.
Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, Batman’ın uluslararası spor organizasyonuyla gündeme gelmesinin önemli olduğunu belirtti.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 02VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 03Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 04YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
- 05Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
- 06EKMEN, “KOMİSYON ODAĞINI KAYBETMEDEN HER KESİMİ KUCAKLAMALI”
- 07AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 08TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 09ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 10YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 11Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 12DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 13Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 14BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 15HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Henüz Yorum yok