
ÖTV ve KDV indirimleri olumlu karşılandı
Beyaz eşya ve mobilya mağazası sahipleri ile vatandaşlar, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi'nde (KDV) 3 ay süreyle uzatılmasını olumlu karşıladı.
ÖTV ve KDV indiriminin beyaz eşya ve mobilya mağazalarındaki piyasada hareketliliğe neden olurken hem mağaza sahipleri hem de vatandaşlar tarafından indirimler memnuniyetle karşılandı.
Beyaz eşya ve mobilya mağazası sahipleri ile vatandaşlar, piyasadaki hareketliliğinin devam etmesi için ÖTV ve KDV indiriminin her zaman devam etmesi gerektiğini belirtti.
"İndirimler devam etmelidir"
ÖTV indiriminin piyasaya hareketlilik getirdiğini söyleyen beyaz eşya mağazası sahibi Kenan Doğru, "ÖTV indirimi 4-5 aydır vardı. Bu indirim özellikle beyaz eşyaya baya bir hareketlilik getirdi. İndirim nedeniyle piyasa baya güzel geçti. ÖTV indirimi bitecek diye son günler baya bir yoğun geçti. Ama 3 ay daha uzatıldı, bu yüzden çok memnunuz. ÖTV indirimi nedeniyle beyaz eşyada güzel bir indirim oldu. Buzdolabında bin liraya yakın bir indirim var. Bazı çamaşır makinelerimizde 600 liraya yakın indirim oldu. Fırınların da eskiye göre fiyatı daha farklıdır. Bu indirimlerin bize faydası oldu. Halkın ihtiyacı vardı. Millet parasını biriktirmişti, eşya alamıyordu. İndirimden sonra vatandaşlar gelip eşya almaya başladılar. ÖTV indirimi biraz daha düşerse fiyatlar eski seviyesine gelecek. Yetkililere çağrımız, indirimlerin devam etmesidir." dedi.
"ÖTV daha da düşmeli"
ÖTV indiriminin ardından beyaz eşya almaya geldiğini belirten vatandaşlardan Necmettin Ayaz, "Bizler ÖTV indiriminin daha da düşmesini istiyoruz. Beyaz eşya fiyatının düştüğünü öğrendim ve bu yüzden beyaz eşya almaya geldim. Fiyatlar ÖTV indirimine rağmen halen yüksektir, biraz daha düşmesini istiyoruz. Şu anda da eskiye göre fiyatlar iyidir; ama bizler daha da iyi olmasını istiyoruz." diye konuştu.
"Fiyatların eski seviyelere gelmesini istiyoruz"
Beyaz eşya almaya gelen bir diğer vatandaş Mehmet Gül ise şunları söyledi: "Beyaz eşya almak için geldim. ÖTV indiriminin yaşanmasından dolayı memnunuz. Ama biraz daha düşmesi gerekiyor. Eşya fiyatlarının eski seviyelere gelmesini istiyoruz. İndirimlerin devamlı olması gerekiyor."
"İndirimler sebebiyle piyasa canlandı"
Piyasayı canlandıran indirimlerin sürekli olması gerektiğine vurgu yapan mobilya mağazası sahibi Enver Gültekin, "KVD indirimi nedeniyle piyasa canlandı. İndirimlerin devam etmesini istiyoruz. Daha doğrusu KDV'lerin kaldırılmasını istiyoruz. Ya da indirimler sürekli olsun. İndirimler sebebiyle piyasa gerçekten canlandı. Vatandaşlar indirimlere bakarak alışveriş yapıyor. KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indi ve yüzde 10 milletin cebine girdi. Bu vatandaş için çok şey değiştiriyor." ifadelerini kulandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 02VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 03OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 04ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 05HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 06JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 07Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 08İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 09İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 10DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 11DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 13HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 14BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 15MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
Henüz Yorum yok