EĞİTİM SEN “MEB SINIFTA KALDI”
EĞİTİM SEN “MEB SINIFTA KALDI”
Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulu, 2021-2022 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.
Eğitim Sen Batman Şube Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada “ 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi İki yılı aşkın süredir devam eden Kovid-19 salgını koşullarının eğitim öğretime olumsuz etkileri geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yaşanan sorunları daha da ağırlaştırmıştır. Bununla birlikte eğitimin niteliğinde yaşanan gerilemenin sürmesi, son yıllarda belirgin şekilde artan eğitimde ticarileşme v okulların fiziki altyapı ve donanım eksikliklerinin sürmesi, kalabalık sınıflar sorunu, ikili öğretim, taşımalı eğitim, eğitimde dini cemaat ve vakıfların çocuk ve gençler üzerinde etkilerinin artırılması, çocuklara yönelik taciz ve istismar vakalarının artması, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik uygulamasının sürmesi, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu vb. gibi çok sayıda sorun, eğitim sisteminin belli başlı sorunları olarak geçtiğimiz öğretim yılına da damgasını vurmuştur.
Türkiye’de eğitim sistemi uzun süredir ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakılırken, eğitimin temel sorunlarına yönelik çözümsüzlük politikaları 2021-2022 eğitim öğretim yılında devam etmiştir. Eğitim de yaşanan ve yapısal hale gelen sorunlar her ne kadar görmezden gelinmeye çalışılsa da eğitim sorunu, ekonomiden yaşanan gelişmelerin ardından halkın en önemli ve öncelikli gündemini oluşturmaktadır. Çocuklar eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamamakta, çocuk yaşta evlenmenin önüne geçen adımlar atılmamaktadır. Yoksul, emekçi ailelerin çocukları başta olmak üzere kız çocukları ve kırsal kesimde yaşayan çocuklar açısından eğitime erişim konusunda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bölgesel, cinsel, sınıfsal vb. eşitsizlikler, anadilinde eğitim gibi en temel sorunlar iktidarın çözmek bir yana daha da derinleştirdiği sorunlar olarak varlığını sürdürmektedir.
Ülkedeki etnik, dilsel, kültürel çeşitlilik ve inanç çeşitliliği, eğitim programlarında ve ders kitaplarında neredeyse hiç yansıtılmamaktadır. Eğitim sisteminde ve toplumsal yaşamda benimsenen tekçi anlayış, farklı inanç, kimlik ve mezhepleri yok saymayı, onları ve taleplerini görmezden gelmeyi ısrarla sürdürmektedir. Türkiye’nin kamusal, laik, bilimsel eğitim konusunda olduğu gibi, anadilinde eğitim konusundaki olumsuz sicilini ısrarla sürdürmesini de anlamak mümkün değildir.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Mavi-Yeşil Batman Projesi’nin ikinci etabı için çalışmalar başladı
- 02Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman’a geliyor
- 03“YENİLENME VE TAZELENME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
- 04KASIM’DA 63 BİN YOLCU UÇTU
- 05BAŞKAN DİREK, “BİZ EKMEĞİMİZİ BÜYÜTMENİN DERDİNDEYİZ”
- 06DİKA ARALIK AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ŞIRNAK’TA YAPILDI
- 07“Küçük Sanayi Siteleri kuracağız”
- 08SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN “TÜKENİYORUZ” AÇIKLAMASI
- 09ARANAN ŞAHISLARA YÖNELİK OPERASYONLARDA 17 KİŞİ YAKALANDI
- 10AK PARTİ BEŞİRİ TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA
- 11BESO’DAN ESNAFA İNDİRİM ANLAŞMASI
- 12“Asgari ücrette devlet payı şart”
- 13GENÇ YETENEK RESUL AKAY, FENERBAHÇE’DE
- 14Batman’da uyuşturucu operasyonu: 56 kilo esrar ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı
- 15“EN GÜVENLİ YATIRIM LİMANI ALTIN”




Henüz Yorum yok