
Gercüş'te Mevlid-i Nebi etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Enfa-Der tarafından, Batman'ın Gercüş ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.
Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hz. Muhammed'le ilgili ilahilerin seslendirildiği etkinlikte Mevlid-i Şerif okundu.
Günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Osman Teyfur, Hz. Muhammed'in hayatından ve onun güzel ahlakından kesitler sundu.
Hz. Muhammed'in şefkat ve rahmet peygamberi olduğunu belirten Teyfur, "Sevgili Peygamberimiz çok güzel bir ahlaka sahipti. Tevazu ve çok hayâ sahibiydi. Müminler için halim ve çok şefkatliydi. Zalimlere karşı da çok çetindi. Mazlumlara merhamet kanatlarını açardı. Her daim insanlara doğru yolu yani hak din İslam'ı anlatırdı. Peygamberimiz bizim için çok güzel bir örnektir. Bizler de onun gibi hayatımızı sürdürmeliyiz." dedi.
"Peygamberimizin dönemindeki gibi saadet istiyorsak Kur'an'a ve sünnete uymalıyız"
Adaletle hükmedildiği için Hz. Muhammed'in yaşadığı döneminin zulüm girdabından çıkıp, saadet zamanına dönüştüğünü dile getiren Teyfur, "Peygamberimizin dönemi bir saadet dönemiydi. Bunun sebebi ise sahabenin, peygamberin söylediklerini harfiyen yerine getirmesi ve Kur'an-ı Kerim'i hayatlarına tatbik etmesidir. Bugün İslam coğrafyası adeta kan gölüne döndürülmüştür. Her yerde kan ve gözyaşı var. Bugün Müslümanlar bölük pörçük durumdalar. Bu yüzden zalimler her yerde Müslümanları katletmektedir. Bugün dünyada huzursuzluk, kan ve gözyaşı hâkim ise bunun tek sebebi, peygamberimizin sünnetinden uzak olduğumuz ve Kur'an-ı Kerim'i hayatımızdan çıkarmamızdandır. Bizler, peygamberimiz dönemindeki gibi saadeti istiyorsak Kur'an'a ve sünnete uymamız gerekir." şeklinde konuştu.
Etkinlik, seslendirilen ilahilerin ardından yapılan duayla son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 02BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 03 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 04Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 05Temizlik ekipleri sahada
- 06SÜPER LİG ÖNCESİ MORAL DEPOSU : 9 MADALYA
- 07“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
- 08Petrolspor galibiyetle başladı! 2-1
- 09AK PARTİ BATMAN'DA BİRLİK VE HİZMET MESAJI VERDİ
- 10Batman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı, 8 kişi yaralandı
- 11DİNÇ VE YILDIZ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 12SAADET PARTİSİ'NDE MEHMET FIRAT YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: VALİMİZİN YANINDAYIZ
- 14RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILIYOR
- 15PADİR: HAKSIZ TUTARLAR GERİ ÇEKİLSİN
Henüz Yorum yok