
ENERJİ LABORATUVARI İLE YAKIT ANALİZLERİ YAPILACAK
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında enerjide pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesinin çalışmaları için görüşmelerine devam eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ile görüştü.
Ziyarette üniversitenin projeleri ve enerji ile ilgili birçok başlıkta karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Verimli Enerji Kullanımına İlişkin Bölgesel Eğitim Entegre bölgesel kalkınma yaklaşımı ve sürdürülebilir insani gelişme felsefesi ile uluslararası literatüre geçen ve marka değeri bulunan GAP Projesinin bölgemiz için önemine değinen Rektör Demir, enerjinin de ülkelerin kalkınmasında önemli girdiler arasında bulunduğuna dikkat çekti.
Batman Üniversitesinin enerjide ihtisaslaşan üniversite misyonuyla bu alanda önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Prof. Dr. İdris Demir, enerji yönetimi yapmanın günümüz koşullarında kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Enerji verimliliğinin artırılmasının aynı zamanda ülkemizin ekonomisi üzerinde ağır bir yük olan enerji kaynaklarındaki dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.
“Verimli Enerji Kullanımına İlişkin Bölgesel Eğitim”
Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak halk ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik “Verimli Enerji Kullanımına İlişkin Bölgesel Eğitim” planladıklarını belirtti.
Rektör Demir: “Kurulacak Olan Enerji Laboratuvarı İle Yakıt Analizleri Yapmayı Planlıyoruz” Proje kapsamında kurulacak enerji laboratuvarı ile yakıt analizlerinin yapılmasını planladıklarını ve bu kapsamda bir laboratuvar kurulmasını düşündüklerini anlatan Rektör Demir, örnek sistem kurulumu ve altyapıya ilişkin detaylar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Projenin desteklenmesi ile Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsü içerisinde bulunan ormanlık alanda halen geleneksel yöntemlerin yerine yapılacak olan otomatik sulama sistemi sayesinde hem daha etkin bir sulama yapılabileceğini hem de enerji tasarrufusağlanacağını açıkladı.
“Yapılabilecek iş birliklerine hazırız”
Batman Üniversitesinin projelerini ve bölgesel kalkınma hedeflerini yakından takip ettiklerini belirten GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, yapılabilecek iş birliklerine hazır olduklarını dile getirerek Rektör Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.
Rektör Demir, gerçekleşen ziyarette Başkan Açıkgöz'e Batman Üniversitesinin "Batman Vizyon- 2030 Arama Konferansı" kitabını takdim etti.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 02AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 03KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 05PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 06EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 07Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 08BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 092 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 10REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 121 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 14Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 1519 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
Henüz Yorum yok