
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI KURASI ÇEKİLDİ
Batman Üniversitesi öğrencileri, İŞKUR Gençlik Programı kapsamında düzenlenen kura çekimi ile istihdam fırsatı elde etme heyecanını yaşadı.
Batman Valiliği himayesinde Batman Üniversitesi ile Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol doğrultusunda sürdürülebilir kampüs faaliyetlerinin desteklenmesi, kampüs altyapı ve bakım, sosyal ve kültürel, akademik ve idari, toplumsal hizmet ve iş birliği, öğrenci gelişim ve uyum, dijital dönüşüm ve inovasyon ile girişimcilik ekosistemi faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla istihdam imkânı sağlanacak 467 öğrenciyi belirlemek amacıyla yapılan kura törenine öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
Kuraya Batman Üniversitesinde öğrenim gören ve programa başvuran 2 binin üzerinde öğrenci dâhil oldu.
Batman Üniversitesi Batı Raman Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen program kapsamında hak kazanan adayların belirlendiği kura çekimine öğrencilerin yanı sıra Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Batman 1. Noteri Mehmet Şirin Erdoğan ve Batman İŞKUR Şube Müdürü Mehmet Emin Aktan, Üniversite akademisyenleri, İŞKUR ve noter yetkilileri katıldı.
Tören kapsamında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, programın öğrencilerin hem ekonomik hem de mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek tüm öğrencilere şans ve başarı diledi. Batman 1. Noteri Mehmet Şirin Erdoğan ise sürecin şeffaf ve adil bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından salondan belirlenen üç öğrencinin kura çekim ekibine dâhil edilmesiyle Batman 1. Noteri gözetiminde kura çekimi gerçekleşti. Program kapsamında istihdam olanağı bulan 467 öğrenci belirlendi. Sason Meslek Yüksekokulu, Kozluk Meslek Yüksekokulu ile Hasankeyf Meslek Yüksekokuluna yapılan başvurular kontenjanın altında kaldığından ilçelerde öğrenim gören öğrenciler kurasız olarak programa seçilirken Merkez Kampüs ile Batı Raman Kampüsündeki fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören öğrenciler kura heyecanı yaşadı. Kura sonucuna göre belirlenen adayların Üniversite’nin web sayfasında ilan edildiği bildirildi.
.jpg)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 02BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 03ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 04YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 05İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 06Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 07“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 08VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 09OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 10ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 11HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 12JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 13Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 14İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 15İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
Henüz Yorum yok